Hundenes hverdag

December 2023

Det forfærdelige er at jeg har mistet Frida.
Den 26. kunne jeg se og fornemme der var noget galt og jeg besluttede at køre omgående til dyrehospitalet i Karlslunde da jeg mistænkte en mavedrejning.
Det var det så ikke men en snoet milt - dyrlægen mente det var fra jeg var ude og gå hun har stødt maven på noget hun er sprunget over. Men det er gisninger. Uanset havde jeg ikke 40.000 til en operation og måtte meget smertefuldt sige farvel. Jeg kan ikke give udtryk for den vrede og sorg der ramte mig.
Nu er Frida begravet herhjemme og det er beroligende hun er hjemme - trods alt.
Saga ledte og hun løb til havelågen mange gange og stod bare og kikkede... og hun reagerede meget på Fridas tæppe.
Hun er tydeligt mærket - hendes dans når vi skal ud er forsvundet og hendes "brok" når hun skal have mad er først kommet til udtryk igen i går.

Jeg har så været ude og gå hver morgen før solopgang og til det blev lyst for at aflede hende og det er mental hygiejne til mig selv.

Nytårsaften skal vi til Pia - jeg har normalt intet imod at være hjemme men lige nu i år er det dejligt at komme ud. Så det glæder vi os til.

Jeg vil rette en tak til de mange mennesker der har ringet - skrevet og givet udtryk for deres medfølelse. Og så en særlig tak til de venner der hjalp med at få Frida hjem og få hende i jorden, Tak for det.

Januar 2023

Så er der igen gået nogle måneder. Denne gang er det fordi min hjemmeside har fået ny udbyder og jeg er ingen ørn til at rode med hjemmeside programmer.

Det går fint med damerne. Vind og vejr bevirker vi ikke kommer for meget ud da rapsmarkerne sejler! Så det bliver lidt i haven og lidt småture på de få områder der ikke står under vand. Saga øver lydighed og er ret god - Frida er med på legen for det meste men hun er klog nok til at trække sig uden yderlig sværdslag. Fantastisk hund er hun .

Saga har været til ringtræning... mere glad hund skal man lede længe efter. Det var herligt at se hun syntes det var fantastisk men ikke særlig modelagtigt. Så hun skal lige hives ned fra loftet og så bliver det nok godt.

Vi skal i gang med træning ... vi er et par stykker der har slået os sammen så det skal nok blive nogle gode timer. Planen er vi tager på prøve sammen så der er noget at se frem til.                                                             Hvalpene i udlandet og herhjemme har det fint. Storm er blevet jagtchamp - Siri har bestået både Schweiss og apportering (ala VSA) og de stiler mod at komme på markprøver. Hvis de har det lige så vådt som os bliver det nok en fornøjelse... eller noget

Oktober

Der er løbet meget vand igennem åen siden maj.

Møgøret har deltaget på apporteringsprøve og deltaget med 30 point.

Det gik meget stærkt da vi endelig kom i gang med at træne og kort efter deltog på prøve. Vandet havde vi næsten ikke trænet og afstand var en by i rusland. Men hun klarede det til UG  er MEGET lærenem og kvik i pæren. At hun så har et fantastisk godt temperament gør alt lettere og hun er dejlig at have med ude.

Vi har været en tur i Tyskland. 6 stykker mødes vi og havde nogle fornøjelige dage. Vi fik set klubbens (kredsens) udstilling og væsentest. Der var desværre ikke så mange hunde med i år - og ikke rigtig noget at råbe hurra for. Men sådan svinger det.
Det var kun Frida der var med i år da 2 hunde var i overkanten til mit helbred.
Men vi havde en fantastisk hyggelig tur og det lille felt tager da afsted igen næste år men næste gang bliver vi et par dage. Og glæder os.

Begge damer er blevet opereret. Frida for et par mindre fedtknuder... og møgøret var kommet til skade med sit ben. Men
ellers er de sunde og raske.
Vi har været ude på marken nogle gange og det var der Saga skar sit ben i noget skrub. Hun har vist hun har en fremragen næse lige som Frida så kan jeg komme ud med hende og få hende trænet så bliver hun tilfresstillende at tage med på jagt.

Maj

Det er meget længe siden jeg har opdateret.
For meget knas fra den ydre verden, helbred osv har fået tankerne i andre baner.

Men - det er gået fint med hundene og det kan man glæde sig over.
Karen og Randi er gået til den her i foråret og har deltaget på både anerkendte og ikke anerkendte prøver hvor det er gået vældigt godt.

Tillykke til et par dygtige damer.

Efter en del plagerier deltog Martin med Qonrad på markprøve og heldigvis lykkedes det at finde et par agerhøns der blev behandlet efter kunstens regler og det udløste en 1. præmie. Ellers havde jeg vel fået at høre for det resten af mit liv 😋 Endvidere blev Qonrad prøvens bedste hund.
Stort tillykke fra det ene brokhoved til det andet 😉

Pia med Qolon og min Saga har været på udstilling og Qolon fik hele "pivtøjet" flot fremvist af Britta (Pernod)
Saga fik en super fin kritik og klarede det i stiv pote og blev ligeledes fremvist af Britta.  Tusind tak for det ❤

Ellers er vi i gang med apporteringstræning. Saga er MEGET ivrig men også lærenem. Så vi følger op på det lidt efter lidt.
Vi startede hos Lone og fik en god grobund der og så har jeg lært ikke at have så travlt. Så - det skal nok ende godt.

I dag har vi været hos kiropraktor eftersom det lille dyr buldrede ind i en pæl og har fået slået ryggen "skæv" - lændepartiet er ikke som det skal være og det er der rettet op på i dag. Hun skal nok have en tur mere - men nu ser vi tiden an.

Jeg har måtte give begge bravecto da begge får flåter i år. Jeg hader at hælde gift i dem men... borealia er en frygtelig sygdom.

Lige pt ligger de begge og gumler på et par velvoksne kødben så dagen er alt i alt vellykket i det lille hjem.

November

Det er længe siden jeg har fået skrevet.

Der er sket en hel del. Alle hvalpe er kommet godt fra hus.
Den sidste rejste den 29. oktober og skulle til Rusland.
Det var ikke lige sådan at få Storm godt ud af døren men det gik da med min fantastiske dyrlæges hjælp.
Vi kørte til København så vi var uden foran  d’Angleterre kl 6, var så heldig at få en p-plads lige ved siden af hotellet og så var det bare at få bur og den lille mand med ind.
Heldigvis syntes kommende ejer lige så godt om ham som jeg - så det var et match. Spændende at se Mr V efter så lang tids skriveri sammen.
Siden har jeg modtaget video og billeder og Storm har det rigtig godt i sin nye families skød.

Siri rejste da hun var 15 uger til Sverige. Hende og min egen Saga fulgtes fint ad i størrelse og udvikling og det er også blevet et match in heaven. 

For de der blev i Danmark går det også fint. Der bliver trænet på kryds og tværs - og de jeg ikke hører fra håber jeg at det går godt.

Lotto fik desværre problemer. Måske en hjerneblødning - måske en tumor... det finder jeg aldrig ud af. Hun blev aflivet for 5 dage siden og jeg har egentlig ikke lyst til at tale så meget om det endnu.
Hun var min store "kriger" - en hund der desværre var blevet overfaldet flere gange og derfor skiftede karakter. Som ung og yngre var hun en dejlig hund - krudt i stængerne og hun kunne løbe solen sort. 
Hun efterlader sig 2 dejlige kuld hvoraf jeg selv har Frida.
Nu er Frida selv mor til yngste skud på stammen: Saga.
Hvor meget jeg kommer til at præsentere hende er uvist - det er udelukkende for at få en klon af Frida og hun bliver min sidste hund.

Juli

Der blev født 8 - desværre blev en ligget ihjel.
Så nu er de 7 store kraftbasser der nu har fået øjne og bruger deres 
næser flittigt.
Frida er en eminent mor og sover gerne med dem hele natten og producerer uanede mængder fløde til hvalpene.
Lotto blander sig også når der skal gøres rent efter dem - men ellers kan hun finde på at sidde og kikke på de myldrer rundt.
Hun ville gerne have haft overtaget dem men der satte Frida grænsen. Og jeg må træde lidt til ind imellem for at holde Lotto på afstand.

De små skal flyttes nu så de får mere plads. De skal også med udenfor mens vejret er tørt. Jeg håber det kan lade sig gøre i morgen.

Frida holder sit huld fint - de trives faktisk rigtig godt begge damer på den gamle opskrift. Så den vil hvalpene også få serveret når de skal have fast foder. Sådan som de gror kan det ikke vare længe.

Der kommer folk og kikker på hvalpe fra weekenden og så er det i en lind strøm fremover.
2 af hvalpene skal blive her længere pga restriktioner mht eksport.
Det bliver nok en udfordring, men så tager jeg det med.
Og så er der Saga.... hun bliver her. Hende valgte jeg faktisk ud allerede da hun var få timer gammel hos dyrlægen.
Der var et eller andet. Men lad os nu se...meget kan ske.

--------------------------------------------------------------------
Der er skam sket en del siden jeg fik skrevet sidst.
Frida, Lotto og jeg har været 8 dage i Tyskland og havde en rigtig god tur.
Jeg var kommet afsted med kun lidt læsestof, der var ikke tv og jeg havde ikke computer med - så der var fred og ro over hele linjen.

Vi boede i et sommerhus på ejeren af hanhundens grund, så der var ikke langt til dere hus og Elmo som vi besøgte.
Fridas løbetid lavede kispus så det blev en noget længere ferie end beregnet. 
Hjemme igen har hun lagt sig pænt ud og nu er der kun en uge tilbage.

Onsdag var vi på Falster til træning og hun var da frisk nok på at spæne efter en hare havde jeg ikke stoppet hende.
Træning bestod nu i at hun bare var med og så kikkede vi på Pia og Qolon.

Jeg er ved at gøre klar til det forestående - det skrider langsomt frem og vi når det nok.
Frida sover en del nu så her er stille og roligt.

Det bliver spændende at se hvad hun leverer. Der er bud på op til 10... det tror jeg så ikke helt hun indeholder. Måske 8?

April

Marts var en rigtig god måned.... + 1. april.

Hundene og jeg er kommet langt mere ud af huset og Frida med ude som "hjælpetræner".
Det har været rigtig svært at få trænet fugle behandling da alt vores jord rundt omkring var nysået eller lå som muld....men ved hjælp af gode venner lykkedes det da inden prøven at få Qolon for fugl et par gange.
Det gav bonus... og udløste en 1. præmie.

Men ikke nok med det ....der var i alt 3 fra samme kuld og alle 3 opnået første præmie indenfor 4 dage! Quba blev desuden bedste unghund med Pokal.

Her var det ikke slut..... på anlægs testen for unghunde deltog 2 fra sidste kuld.

Randi var 9 måneder gammel og Rico nåede lige at flytte 10 måneder. Begge bestod - Randi utrænet med 55 point og Ricco med  flotte 74 point.

Stort tillykke til alle jer dygtige hundefører
Jeg er en stolt og glad opdrætter.

Pia og jeg var desuden så heldig at vi blev tilbudt overnatning i det Jyske hvor vi havde nogle pragtfulde dage. Vi havde et hus for os selv Tak for det og tak for rigtig godt selskab plus forplejning hos Aksel og frue.... og så sandlig også dejlige Qvik.Februar

Det er ikke ret meget hundene og jeg har været ude de sidste halvanden - 2 måneder. 
Men det skal der laves om på.
Nu er jorden frosset og markerne her rundt om er alle til at bevæge sig på.

Hare og råvildt har muntret sig,  men det er nok slut når hundene kommer med ud. Fasanerne ser jeg ikke meget til og agerhønsene ligger nok op af hegnene.

Lotto har været en enkelt gang til dyrlæge i december og hun har en knude i brystvævet der ikke skal gøres noget ved i øjeblikket så den skal der bare holdes øje med.

Jeg har planlagt parring til sommer men har ikke annonceret andre steder end her på hjemmesiden. 
Hvis alt går godt vil jeg selv beholde en hvalp - det vil tiden vise.

Frida og jeg skal i gang med noget apporterings træning Det er en af de ting jeg er slem til at springe over om vinteren og Frida synes at det er SÅÅ pragtfuldt.  Det bliver dog UDEN en tur i vandet

Vi ses jo ikke rigtigt med nogen som helst men Pia og hendes to banditter - vi  mødes  en gang imellem og så har hundene det rigtig hyggeligt. De 3 damer svinger helt fantastisk godt sammen.
Der findes bare ikke noget bedre end hunde med et godt temperament

Oktober

Et mildt og venligt efterår har givet os nogle gode ture ude med hundene. Lidt jagt er det også blevet til.
Vi har skudt flere gange over Qolon og lidt mindre for Frida

Qolon har en fantastisk næse og er sikker på fugl så at sige hver gang. Frida er 100% men preller efter skud/fældning af fugl.
Ja det kan trænes men det har ingen praktisk betydning for min del.

Lotto er kommet i løb og har derfor ikke været så meget i aktion.
Jeg forventer at Frida følger efter...  hun ændrer sig ikke psykisk men der er bare "visting" der er anderledes.

Det går fint med hvalpene efter Frida - både store som små - og det er jo rart at høre.
De både apporterer og finder vildt på markerne, sekunderer og gør ved. Flere arbejder med dem med prøver for øje så det bliver spændende. Q-holdet har 3 ud af 4 bestået henholdsvis apporteringsprøver, udviddet apporterings prøve,Schweiss og HZP/AT. "Sidste manden" bruges udelukkende til jagt og med stor succes.


September

Vi har været aktive udendørs så det blev til nogle ture over marken
nu og da. Jeg har fået lukket 45 agerhøns ud på markerne og vi har været set to flokke siden.
Pia var heldig med Qolon at møde en af flokkene.

Vi har også været på jagt sammen med Lone og hendes hunde og havde en rigtig god dag i et  fantastisk vejr.
2  gange har vi været ude med Lone.

Pia og jeg var en tur på Falster og havde nogle fine situationer og sekundering så vi havde ikke så meget at klage over.
 Vi har planer om flere dage inden jagten på agerhøns slutter og så skulle vi alle 3 gerne deltage, der har jagten sammen.

Taksene er blevet fældet i gården så nu behøver jeg ikke at bekymre mig om at hundene spiser bærrene mere. Pias mand kom og fældede dem og det må jeg sige at jeg rigtig glad for.  Der blev endda noget brænde ud af det som nu er stablet.

Der er blevet nogle gode billeder  ud af dagene som jeg lægger ind på foto siden.

TIDLIGERE KULD

Stuen skal ommøbleres så hvalpene får et hjørne for dem selv - så der bliver nok at se til. 


---------------------------------------
Der er gået lidt over 2 uger fra Jarl og Frida blev parret.
Og den kære Frida har ændret opførsel eller også er hun blevet hamrende ulydig. Hun tigger konstant - stjæler mad alle steder fra og har endda præsteret at stå lodret på 2 ben og hugge fra øverste hylde! 
Nej jeg skælder ikke ud - hun kan reelt ikke gøre for det ... det er en af de sjove ændringer man kan påregne der sker når hormonerne raser.

Begge damer farer rundt i haven - der er mange huller der skal graves og det ikke dem alle vi er enige om placeringen af. Græsplænen er no go men det sker der er en smutter. 
Men åen er også et hit - der er ret meget vand i på denne årstid så der bliver plasket afsted. I går måtte jeg dog afbryde da de have brugt en times tid og så varm er vandet nu heller ikke. Jeg ved ved ikke  ikke helt hvilket dyr det var de havde fået nakket i åen men sikkert en mosegris eller rotte. Jeg satte stor pris på den ikke blev afleveret - det plejer de ellers altid - Frida stensikkert.


I dag var vi rundt på marken. Den er nysået og der er absolut ikke et strå. Men jeg skulle lige kikke hegnet igennem og fik det da repareret et par steder og skal ud og igen i morgen og sætte mere sammen og så få kikket på det stykke naboen fik revet af. Det er nok 6-7 meter der er piv åbent ud til marken nu. Ikke fordi hundene render men jeg vil ikke tage chancen nogen sinde. Der går både dyr, harer, fasaner og agerhøns og ja - det er jo jagthunde.
2 harer rendte der faktisk på jorden da vi kom ud og en 3. på den anden side af gærdet.

Den 17. marts skal hun scannes... men - måske det er overflødigt for...."Vi" har højst tænkelig en hemmelighed 😎


Marts

Begge damer er i løbetid og om en lille uge vil Frida blive parret med MARKPR, KLBV16 Jarl D'Ombrelune.
Jarl har et fantastisk godt sind. Ikke tale om han gider bøvl med andre hanhunde men trækker sig heller. Det går igen i hans omgang med 2 benet i alle aldre.
Han er tilligemed dejlig dresserbar og er spontan apportør som Frida.
Meget er "foræret" ved disse egenskaber er medfødte og det er forventet det går videre i avlen. 
Så det bliver spændende hvordan dette kuld vil falde ud

Desværre har vi ikke kunne komme meget ud men det må der rådes bod på om så vi skal op kl før det bliver lyst så damerne kan få luft i sejlene. Markerne sejler endnu men stranden er en mulighed nu det begynder at lysne.

De er et par fantastisk hunde der hviler i sig selv. Det er vel nok en fantastisk god egenskab nu det har væltet ned hele "vinteren"
Nu kommer de så også i haven og åen bliver benyttet flittigt selvom vandet står højt. Det eneste jeg ikke gider er det laver pænen om til en 18 hullers golfbane. Det bryder traktoren sig ikke om.

Men nu går vi bare og venter på det rigtige tidspunkt og imellem tiden leder jeg efter et sted at overnatte. 
Og jo - man kan sagtens tage sine forholdsregler på fremmede grund... det ikke alene kan vi - det skal vi !


Februar 

Vi har da været ude en enkelt gang hvor Frida fik spurtet. Pia og jeg var på Falster og minsandten kunne man gå nogle af stederne. Så det gjorde vi. Men ellers er det piv sløjt mange steder.

I lørdags var her markprøve OG i øsende regn selvfølgelig.
Det bevirkede fuglene var svære at sætte hvis hundene da overhovedet fik fært. 
Lille Qolon var med og hun "lagde an til stand" men fuglene fløj desværre langt fra hende.
Senere havde hun chance til en fasan som hun respekterede prompte.
Hun gik usvækket hele dagen i flere lange slip og fik fin kritik for stor jagtlyst og letførthed. 

Lidt bedre vejr så skulle det nok lykkes. 

Jeg har et par kander jeg lånte ud på dagen der skal hentes og så får vi en tur i kaningården samtidig. Sidst kogte bette Frida lidt op men kom ned på jorden inden vi afsluttede. 

Nu må det gerne holde inde med regn så vi kan komme rigtig igang igen. Det er så irriterende at lave planer og så det hele sejler væk.

Mon ikke Frida venter med at gå i løbetid til det sker??


Januar 2020

Vi har været ude på marken nogle gange men hold op her er sumpet. Så efter at damerne har søgt det af vi kunne gå på er det blevet til apportering. 
Frida fik afprøvet en 5 kg rævebælg hun hentede uden kommando på længere afstand nogle gange. Måske vi går videre med den "sport" - det må vi se på.

Som det er nu har vi ikke meldt til noget da jeg er usikker på præcist hvornår Frida går i løb. Jeg ville ellers gerne have gået lidt Schweiss. På denne tid af året er der en stemning i skoven jeg holder meget af = roen. 
Pia skal igang med "mini terror" så vi hægter måske på der af og til.

Vi var hos dyrlæge og fik sundhedstjek og begge damer er i perfekt form. Så - jeg klager ikke

Qonrad har apporteret ræv uden slinger i valsen og har været på skue og klaret det til UG.
Qolon har haft en stor byld der måtte skæres op.
Qubas brystkasse har udviklet sig og vil ende med at blive helt ok
Så der sker lidt med de "små" - heldigvis.God bag-jul og godt nytår derude.

Årets første indlæg.
Det har været en trist sæson - nærmest regn hver dag i 3 måneder og alt har været sumpet og det har været ret håbløst at komme ud.
Lidt er det blevet til, men der er en del at indhente.... og min lungebetændelse er da også endelig overstået.
Godt hundene er så gode til at omstille sig som de er. 

Vi har været ude og se damerne flyve afsted. Lone med en velgående Porsche, Pia med Qolon og så os (Frida) havde en god afslutning på året med flere fine stande og et par fugle der "ikke overlevede".

Vi har haft besøg fra USA for at se Frida og Lotto live - et ægtepar der vil sikre sig en hvalp fra jagtlinje og med rigtig godt temperament. Så jeg havde forsynet dem med nogle adresser omkring hvor de opholdte sig i Tyskland og så ville de som sagt også hilse på mine grå damer og tog en tur nordpå. 
Vi har godt nok en anden måde at træne hunde på så det fik vi nogle lange snakke om.

Før Nytår kom Kirsten og Karsten med Odin. Han er blevet en fin hanhund at se på - en der har respekt for damer så han var lidt utilfreds med sofaen ikke var større. Må heller tilføje han overlevede katastrofen.

Nu kommer tiden til at gå med at vente på Frida går i løbetid. 
Det bliver lidt svært at spå om - Odin var godt nok interesseret meeen det kan der være flere årsager til. Vi venter.

-----------------------------------------------------------------November

Pia og Lone var her den sidste dag i november og vi var en tur ude for at forstyrre vildtet lidt.
Alle hundene gik faktisk fantastisk godt - det kan vi vist ikke klage over. Porsche, Qolon og Frida havde nogle fine stande og Punktum en excellent haretur.
Til det skal siges at jeg troede det var min og fløjtede ned nogle gange men dyret fortsatte. Da jeg fik kikket over mod de andre sad Frida lige så pænt og kikkede ved siden af Pia mens Punktum fortsat fik strakt igennem.
Anyway - så arbejde hun fantastisk godt efterfølgende og blev vist nok tilgivet meget hurtigt. 😋

Forrige gang jeg var ude for at undersøge om man overhovedet kunne gå på marken havde jeg Lotto med. Og hun fik strakt ud!
Jeg kunne slet ikke få stoppet hende og måtte i bilen op i modsatte ende af marken (Der er pænt langt) men kunne ikke se hende i de halvhøje olieræddiker. Så tilbage igen og der kom hun mig i møde ved lågen. Jeg behøver vist ikke tilføje hun var meget upopulær.

Frida har fanget nogle grimme store rotter udenfor er er mægtig stolt når hun kommer og aflevere og jeg må jo sige pænt tak for fangsten 🤒 Jeg tror hun har fået ram på dem alle for nu er der ro på gårdspladsen igen.

Lugebetændelsen er ved at slippe sit tag i mig - så nu skal jeg bare igang igen. Træls der hele tiden kommer slag - nu må det gerne stoppe.

--------------------------------------------------------------------------
Så er løbetid og andre finurligheder overstået.
Det blev ikke til meget agerhønsejagt - men Frida fik da skudt lidt over sig. 
Vi har trænet "stay" efter hun har rejst - og i det hele taget ro 
Af en eller anden grund begyndte hun pludselig at prelle men det er der vel råd for. Så lidt lydighed er der da røget hendes vej. 
Svært at træne da hun normalt er let at have med og normalt ikke opfører sig tosset.
Nu får vi at se om det er bedre efter løbetiden er overstået.

Lotto har været forsømt lidt men har da været med nu og da. Jeg er selvfølgelig rendt ind i lungebetændelse så der er ikke det vilde overskud.
Det har øset ned her i uger .. det hele sejler og er ret trist alle steder og ret svært at gå i den smattede jord i efterafgrøderne. 

Vi har haft besøg af en Amerikaner der gerne ville hilse på damerne.
Han var interesseret i en mere all round hund og mener vi er nogle i Europa der stadigvæk avler sådan nogle. Altså hvor hvalpene er spontan apportører, tager stand som helt små osv. Det kan jeg så skrive under på for sådan nogle har jeg selv. Det er så en gave da der ikke skal mange anstrengelser til før de fatter hvad de skal.... os i den anden ende af linen skal bare beherske at formidle egenskaberne. 
Anyway - jeg håber han finder den hund han gerne vil have og han fik da lidt guideline med da han tog sydpå.
Han forsøgte at få mine til at lystre - men der er Weimaraneren en enemands hund. Så der fik han sine træner evner på prøve - den gik ikke her i huset. Tilgengæld lå de gerne på ham resten af tiden han var her.

Det går rigtig gint med hvalpene. De er meget lærenemme.
Qvick er med på praktisk jagt og ejer er en meget glad mand for det lille krapyl. De andre tegner også fint - så nu er det vel op til ejerne.

Skulle have været på jagt nu her men har måtte melde afbud. Stort øv - havde glædet mig.


Oktober 2019

Vu træner apportering pt. Mere for at beskæftige damerne men også fordi de syntes det er fantastisk - især Frida vil gerne blive ved om det er uset eller smidt. Der er hun en arbejdshest man ikke kan køre træt.
Lotto henter glad og gerne - men uset udlagt apportbukke ... der må det være nok når de er bragt hjem et par gange. Smider jeg den derimod - så er hun også på hele tiden.
Det er vitterlig en fornøjelse og egentlig  er unødvendig at træne.
Det er det pragtfulde ved spontan apportører.

I dag var vi så ude med Qolon og Punktum.
Qolon er virkelig en super god hvalp - en næse der siger spar to og hun ved hvordan den skal bruges. Hun er også spontan apportør.
I dag fik vi lagt en 4 kg dummy og den kom hun sandelig også med.
 Den var dog ret tung for hende men hun blev ved med at mase med den til den var hjemme. Andre apportbukke kom hun med uden problemer tilgengæld.
Punktum og Frida skiftedes til at hente, blive sendt langt ud osv.

Efter jeg kom hjem var jeg en lille tur ude på marken og fik gået lidt med Frida alene. Vi fandt desværre intet. Så vi tager en tur et andet sted igen i morgen.


September 2019

Jeg er ovenud glad for hvalpene mellem Frida og Cody.
De ser ud til at være let dresserbare - har alle aspekter af medfødte egenskaber og masser af jagtlyst.
Pt apporterer de forskellig vildt og dummier, går gerne i vandet, tager stand for fugle og er ret flinke til at gå Schweiss.
Alt det før de er fyldt 5 måneder - det tegner selvfølgelig godt.

I går skulle Qolon prøve sit første spor i skov og Pia lagde et til Frida og jeg til Qolon.
Qolon gik glimrende - havde en smule "renden frem og tilbage" men fandt selv ud af at gå videre og kom i mål uden de store sværdslag efter små 300 meter.

Pia har det jo med at blive væk - og jeg er egentlig ikke helt klar over hvor mit spor lå og fulgte pænt med selvom det virkede helt forkert. Men jeg har ikke snuden og først da vi gik med solen mod vest var jeg klar over Frida var på rette spor og vi gik de sidste 200 meter uden slinger i valsen. Hun havde gået et stykke fra sporet hele vejen og derfor havde jeg kun set få tegn på hvor det var lagt - men hun havde fulgt det samtlige små 800 meter. For det var det endt op på da Pia selv var faret vild.

Det var såmænd ikke den eneste overraskelse - hun havde også fået smækket sine nøgler inde i bilen. 🤣

-----------------------------------------------------------
August 2019

Update: Både Qolon og Qonrad har gået 300-350 meter schweiss.
Ikke ringe af 4 mdr gamle hvalpe.
Apporterer og svømmer gør de også - og efter forlydende går det fint med de 2 andre rødder.
Det er bare super dejligt at høre!

------------------------------------------
Vi har været på besøg i Tyskland og besøge den kommende hanhund til Frida. Og det var en rigtig god tur.

Jeg søger en med super gode brugsegenskaber, der er let dresserbar, der er inden for standarden og sund og rask og så søger jeg ikke mindst en hanhund med et godt temperament,
Det fandt jeg i Cody - pragtfuld hanhund - og det samme fandt jeg så hos Elmo. Hvor heldig har man lov at være?

Elmo er efter en "sjælden" gren af de tyske hunde der ikke har de samme hanhunde i stamtavlen man ser konstant. Jeg kender desuden linjen på forhånd - har mødt mange af hans forfædre og har kun pænt at sige om de jeg har mødt. 
Elmo er en meget lys hanhund - det er også en sjældenhed i dag. Så det bliver lidt spændende hvad der kommer ud da Fridas far var sølv. Ikke fordi det er det afgørende - men lidt sjovt da det er yderst sjældent man ser en sølvfarvet i dag selv de fleste skriver det på stambøgerne.

Men de 2 - Frida og Elmo både legede og løb en del rundt på et stort jordstykke ned til en sø hvor de hyggede sig gevaldigt sammen.

Det var en træt hund der sejlede hjem igen.

I går var vi i vandet med Qolon.... både hende og Frida var ude og svømme efter apportbukke mange gange men også for sjov. De hyggede sig gevaldigt lige indtil Frida fik "stukket hende en".... så faldt der ro over dem.
I dag har vi været i ro alle sammen men det er fordi jeg er død træt.
I morgen tager vi til Falster og kikker på markerne - og om vi får set lidt vildt.
 


--------------------------------------------------
Vi har været ved vandet nogle gange - trænet lidt "svær" apportering og deltaget på klubbens træning nogle gange.
Det har der ikke været ben i men derudover har jeg ikke haft den store lyst til at sætte mål eller noget. Det er blevet til hygge og sjov og det trives begge damer fint med.  
Min niece har været her nogle gange i løbet af sommeren og Frida elsker bare hun gider smide apportbuk hele dagen. Om det er i vand eller på land så stormer hun afsted bare for at gentage i det uendelige. Lotto er også med på den spøg til trods for hun nærmer sig de 10 år. Hun syntes også det er fantastisk og så derfor kan jeg træne lidt krydsapportering samt lydighed ved sammen lejlighed.

Jeg har selv nok i at gøre med hus og have og er pt ved at slæbe 10 rummeter brænde ind til vinteren og efter skulle vinduerne gerne have en omgang samt reparation af småhuller i murene.

Vi har tilgengæld planer i efteråret.... med agerhøns samt jagter på samme. Så det skal nok blive godt. 

I august skal vi ned og besøge Elmo - hanhunden der er udset til kuldet i foråret 2020.
Desværre er Nindorf rykket så det kan jeg ikke slå sammen med da det først er i september.
Desuden afholdes det ikke i Nindorf men over 200 km længere vestpå og i forbindelse med HZP prøven. Vi taler lidt om at tage ned og deltage eller kikke på. Men det svæver en hel del endnu. 
Damerne er ny vaccineret så uanset - så er de klar til en køretur.Juni 2019

Jo... her er skam stille. Virkelig underligt her ikke er blevet 4 små poter. Men sådan skulle det være denne gang.
Tilgengæld kan jeg glæde mig meget over det går fint. Der er naturligvis små bump på vejen ... så som en tissetår inde, ikke bryder sig om at blive ladt alene, appetiten der stiger og falder ect...
Men nu har Frida været med til træning et par gange og det er gået super fint. Der er ikke noget at pudse af - kun lydighed. Hun er jo dronning nu og så skal hun tituleres lidt anerledes til hun er blevet hund igen. Det er helt normalt efter hvalpe.

Vi har været ved vandet et par gange med Qolon og den lille dame kan sagtens svømme uden at plaske. Det er et stort skridt at springe over. Nu skal hun bare finde ud af at slippe bunden selv og det skal nok komme.
Frida er "boldmongol" - hun bliver ved når jeg kaster... ikke særlig pædagogisk men hun elsker det.

Og så planlægger jeg kuld i 2020. Men først skal hanhunden ses og om han matcher Fridas temperament - for det er en betingelse lige så vigtig som sundhed og jagtlyst. Det samme som Cody indfriede.
Han er en fantastisk hund. Og tak for at jeg måtte "låne" ham til Frida!


-------------------------------------------------

På generalforsamlingen den 16. juni blev det offentliggjort at Hot Shoot´s Pernod har vundet Dansk Weimaraner klubs pokal fra Jægerspris til ejendom.
Pernod er blevet bedst i racen 3 år i træk - og det kan ingen hund blive hvis den ikke er i orden UANSET hvor mange der udstiller.

Så herfra skal lyde et stort tillykke til Britta og Poul og hoved"personen" Pernod. Og ikke mindst - hatten af for I støtter op om klubbens egne arrangementer og så blæs i onde tunger der har lidt for travlt!

Tillykke herfra. 🤗

Hvalpene er rejst nu .... og her er dælme stille. Og her savnes små søde potelyde, legelarm, se deres instinkter udvikle sig... ja selv en tissetår på gulvet..... næsten.
Men det lader til de er faldet godt til. Der er selvfølgelig nogle start problemer og det er jo ikke små yndige dukker der ikke skal beskæftiges og trænes med. 

Tilbage er vi så - Lotto, Frida og undertegnet. I aften skal vi have Tarmen (Qolon) hjem på "weekend" et par dage. Så vi får nok lidt at se til med den lille bandit.
Ellers er planen at Frida skal en del ud og svømme - for om noget har hun meget del endnu da de pattede hende op til de rejste.
Så hun bliver aldrig pæn igen men pyt - hun er lige så blid og flink som altid.
Lotto har haft lidt begyndene problemer med uvejr - torden og lyn. Men da vi havde et par dage i træk begyndte hun at slappe af og hun sov fint sammen med lille Qvik. Om han havde terapeutiske evner aner jeg ikke men det var dejligt at opleve og nu håber jeg det holder.
Underligt med en jagthund der regerer lige på uvejr - men det er der mange der har problemer med forlyder det, og så tager vi den bare derfra. -----------------------------------------------------

Hvordan man omdanner en ankelsok til en knæstrømpe.

Der er ikke det vanskeligste i verden.

Man tager 2 Weimaraner hvalpe - her er børnearbejde nemlig tilladt. Arbejderne behøver ikke megen oplæring, Toiletforholdene er tilfældige og kantinen skal bare være et sted i nærheden af køkkenregionerne. Glem badeforhold - det er ikke efterspurgt alligevel.

Så tager man det objekt der ønskes en anden form på og lægger frem der hvor man ellers har planer om at iklæde sig disse bestanddele.
Da disse hvalpe er født med et makulator instinkt trickes dette omgående og de kaster sig over arbejdet - stormer afsted ud af døren og det kan godt se ud som om de er gået på akkord for at få beklædningesgenstanden i den ønskelige form.

Man kan gøre et hæderligt forsøg på at overvære arbejdet men da de små har ryddet op i skorækken kan det godt knibe at finde både en højre og venstre sådan lige med det samme.

Når man så kan se sokken har antaget den ønskede længde skal man handle hurtig så det ikke går galt. Bare få sekunder for længe bevirker den kommer til at stramme i halsen.

Bestilling modtages inden kl 24.

Efter ovenstående er 3 rejst. Kun Qvik er tilbage - ene "mand" i kurven og han sover nu fast under sofabordet til han skal rejse.
Det var trist at sige farvel men jeg er heldigvis blevet bombarderet med både opkald, historier og billeder og det lyder til de trives.

Fredag aften "nød" Quba og Qvik mine blomsterløg med det resultat de have ultra tynd mave næste morgen. De fik begge en kvart pille og så var det om at vente og se.
Qvik afleverede først sent om efter middagen og det var okay - så - så hurtig kan sådanne nogle hvalpemaver også restituere sig.
Quba havde ikke udført noget ved sidste samtale - men mon ikke han så også er okay.

De små ballademagere bliver savnet. Her er godt nok blevt stille selvom de ikke var så mange. Lille Qvik kan ikke udgøre det for 4 men han gør sit bedste. Han er også lige så mild i sindet som Frida - og det virkede de andre også til - jeg kan genkende meget fra hun var hvalp i disse men så sandelig også Cody på mange punkter.
Det bliver spændende hvad de viser fremover. 3 kommer på prøver og jagt selvfølgelig (hvis de da bliver gode nok)  og Qvik skal være "landmand" og jagte på et stort revir.
---------------------------------------------------
Livet er gået videre her i hundereden. Og heldigvis trives de 4 hvalpe - de er nu 7 uger og udviser personligheder på hver sin måde. De skal behandles lidt forskelligt men fælles for dem tyder på et godt temperament og de er kontaktsøgende.
Deres egenskaber er testet på vildt, stand og de er tit med ude og køre. Nu er de også nået så vidt de siger fra når de skal på "toilettet" og der er kun få gange en tissetår ikke når helt ud.

2 har været i åen og gå ... men kravlede op ved egen hjælp af den stejle skrænt. 2 meter mere og det havde været a walk in the park.

De hygger sig gevaldigt med at løbe i haven - den er også stor med mange spændende steder. Grunden er ren natur de fleste steder og der gemmer sig både frøer, mosegrise, fasaner osv så det er spændende. Der får de så ikke lov at tosse rundt alene.

I dag lagde jeg Schweiss - 2 af dem tog noget sporet ud til fuglen og 2 fandt den mere tilfældigt. Det bærer nok præg af min egen "glæde" ved den diciplin - den keder - men irl er det interessant.
En af mine gamle hunde var særdelse god udreder og opnåede da 20 timer uden større armbevægelser.
Frida har gået ret få spor og kom op på 400 m  næsten med det samme-  og jeg ville have haft startet hende - men... Sygdom skal da nok sætte en stopper hvis ikke andet. Og for hvalpene her - det skal nok komme. De har vist de har rigtig gode næser.... især virker snuden fortræffeligt når det er noget de IKKE skal have tænderne i.

De er kun i aflukket få timer om natten - ellers over det hele og de snorker i pauserne på en meget stor hunde pude under sofabordet.
Så - her bliver godt nok tomt næste uge... så er der kun en tilbage der skal være her en uge længere. 

Maj 2019

Det lader til der bare ikke skal være fred og fordragelighed her i huset.
Jeg har ikke lyst til at tale eller skrive om det - men vi mistede 2 hvalpe tidligere på ugen  samt en forstuvede sit forben.
Det ser heldigvis ud til han kommer sig og er en frisk og glad lille fyr igen.

Jeg er virkelig ked af at måtte skuffe de ventende ejere - det gør mig inderligt ondt.
Tak for jeres forståelse og medfølelse.

Resten af banden trives heldigvis og ja - jeg sover og ånder sammen med dem til de rejser. Ikke mere bad luck denne vej tak.

De har fine instinkter og er præsenteret for mink, fasan, skade, råge og de ved hvad sådanne skal bruges til.
Derudover leger vi med gåsevingen.
Ellers er det et rend ud og ind og der bliver spist - leget og snorket på puden under mine ben år jeg er på sofaen. Det er hyggeligt lige indtil der sidder en syl i en tå. Så kan jeg godt blive ret livlig.
Det er blevet hverdag igen. Men må indrømme jeg stadigvæk er ked af den lille fyr der gik bort.
De 6 spradebasser er imellem tiden gået hen og er blevet mobile.
Kurven blev vendt  permanent i dag og på få øjeblikke havde de fundet ud af at komme ind og ud over kanten. Ikke ringe.
Så nu vralter de rundt og inspicerer både med og uden lyde.

De fik en due lagt ind i "gården" og det var sjovt at se næserne på dem. De fandt alle frem uden problemer og beviste de lader sig dirigere af sanser.

I dag er de også blevet registeret i kennelklubben så nu er de officielle og med hvert deres ønskenavn hos de forskellige familier.

I går fik vi besøg af Dions familie. Q`Dion skal han hedde. Jeg er ved at tro der blev skabt et bånd med en af dem allerede i går men nu får vi at se.

De trives - særdeles godt. De vejer en pæn sjat over normalen i den alder så man kan mistænke Frida for at have ekstra power i yveret.
I morgen vil de få første omgang fast føde og det plejer jo at blive en oplevelse at se dem gå til den første gang.


April 2019

En af hvalpene er gået bort.
Der lød et kæmpe brag uden for og her er jo bum stille og ingen larm så begge hunde for op inclusive jeg selv.... Frida hoppede lidt rundt ved hvalpene men rendte med da jeg gik uden for for at se hvad det kunne være.
Jeg var væk nok 5 minutter og da vi kom ind igen lå den ene hanhvalp og var død. 
Jeg forsøgte genoplivning men han havde været væk for længe allerede da. Frida tog ham og bar ham rundt men men.... han var væk.
En stor stærk hvalp der havde fortjent en bedre skæbne. Det er godt nok sørgerligt.  Han er nok blevet trådt meget uheldigt på.

Jeg er bund ulykkelig - og det vil jeg tro den ellers kommende ejer (der er informeret) også er.

R.I.P. lille Qubic.

Hvalpene er begyndt at give sig til "kende" med lyde og viser aktivitet rundt i kurven både efter et godt sovested men især når det er madtid.
Frida bruger det meste af tiden på at ligge sammen med dem men er begyndt at komme og hilse lidt på og vil meget gerne med ud og løbe rundt i haven nu.  
Lotto holder pæn afstand endnu og der er ikke komplikationer af nogen art selvom alle er i stuen. 

I går var de med i bilen begge to. Jeg fik købt lidt ind men jeg synes det er for tidligt at lufte Frida nogen steder endnu. Men bilen elsker de så den tur var et lille afbræk for især Frida.

Alle er afsat - det var de før de blev født.  Meget forståligt holder folk jo fast på det køn de foretrækker men alligevel var der et par stykker der så har valgt en han i stedet. 
Alle har fået i den rækkefølge de har været skrevt op i og derfor er der andre der ikke har fået en han alligevel. 

-----------------------------

Frida fødte 7 hvalpe den 12. april. Alle sunde og velskabte og fødslen klarede hun uden problemer, stress eller andre overraskelser. 
Lørdag var vi til dyrlæge, Frida blev tjekket og hvalpene kuperet og ligeledes kikket efter i "sømmene".
Meget flotte og harmoniske - et stærkt kuld lød dommen.
Kuperingen var hurtigt overstået mens Frida fulgte nøje med.
Igen oplevde jeg hvor lidt de reagerer - kun en var utilfreds og det var med at blive lagt på ryggen.
Vi fik en snak om haleskader og det var ikke småskader dyrlægen kunne fortælle om. Nogle af de hun havde haft inde havde fået store problemer efter amputation og andre igen måtte opereres igen. Desuden er disse skader ikke lette at få styr på. 
Så dyrlægen var slet ikke i tvivl om hvad der tjener hunden bedst - og det er de 2 sekunder det tager at kupere.
Og nej - hun havde heller aldrig oplevet fantomsmerter. 

Det skal sige mange jægerer benytter denne dyrlæge... og det gør de nok ikke hvis det ikke var fordi hun er så fantastisk dygtig med meget stor erfaring.

Hjemme igen er der ro og ingen fare. Alt er som det skal være og diverse navne er ved at indfinde sig til de små grå.
Lotto holder ærbødig afstand og har lige snust lidt til en enkelt hvalp. Hun skal nu nok få sin sag for sig tidligt nok.

----------------------------------------------------------------------

Vi var på klubbens markprøve i lørdags... i godt vejr... og Frida nød at være med - hilse på andre hunde og spise vores madpakker.
Lykken var gjort for den dag.
Hun var træt da hun kom hjem - det var vi begge... men da hun ikke kan holde sig så længe af gangen mere var det det rigtige at tage hende med.
Cody var eksemplarisk og rendte ydermere med alt sølvtøjet. Det var bare super flot. Applause til Martin for at deltage med en relativt utrænet hund.
At han er en pragttfuld jagthund vidste jeg men at han desuden er så afbalanceret selv blandt sure hunde var en fryd at opleve. Det er i den situation man virkelig kan tænke sig til fremtiden for hvalpene.
Der er rigtig god chance for at disse hvalpe bliver omgængelige og til glæde. Det var et plus i bogen.

Vi har så slappet af i stor stil både i går og i dag. I aften går vi en lille tur ud men så er det det. Hun er pænt besværet i dag og kroppen er ved at ændre form.

Lotto var skidt tilpas i fredags men er helt okay igen. Så det blev ikke nødvendig med dyrlægebesøg. Jeg gætter på hun har ædt mus eller mosegrise - gravkoen har været i aktion ved åen og det kan godt give et mellemmåltid.

-------------------------------------------------

Der sker meget med Frida nu. Hun tager til i omfang og øgenavnet den grå tønde kommer helt til sin ret.
Nu kan man se hvalpene bevæger sig og Frida bliver hurtigere træt når hun har mast på med sine gøremål.
Når vi er ude og gå - så GÅR vi. Der er ikke meget fart på hende nu og hun er mere interesseret i at æde kornet end udforske og søge af. Men hun er pænt stor...  alligevel er det meget svært at vide hvad hun holder på... hun har en lidt anden form end jeg har set andre tæver herfra have - mere dyb.
Lotto er hensynsfuld og lægger sig gerne helt tæt op af hende når vi er alene. Lidt sjovt at se "mormor".

Pia og Punktum var her i går og hjalp med at lave "hvalpegården" i stuen. Der blev ryddet møbler ud - lagt vinyl osv og nu mangler kun indhegningen og så er det helt klart.

I morgen kommer Frida med ud og kikke på markprøven. Hun kan ikke holde sig i timer mere så selvfølgelig skal hun da med. Vejret er ok så det skal nok blive en ok dag. Vi skal forhåbentlig se på noget godt hundearbejde og møde flere af de grå vi ikke ser så tit.


Marts 2019

Pia og jeg var ude med "de damer" forleden og i forgårs.
Man må nok sige at "Tønden" har fået mave og det belaster hende selvfølgelig. Men hun hygger sig og stortrives og så kan man ikke ønske sig mere.
Forleden var vi hos Lone og Porsche på - for os nye marker - og fik også en lille tur der. 
Punktum løb fint men selvfølgelig.... er hun  gået i løbetid så markprøven for hendes del er aflyst. Kæmpe øv da hun går fantastisk godt. 
Nu er der ca 3 uger til hvalpene kommer og vi er begyndt at foreberede os så småt. Fik købt en  aktivitets ting i går for at prøve noget nyt jeg har haft i tankerne. Virker det skriver jeg om det eller tager nogle billeder.
Jeg får taget et godt billede af Frida og sætter ind her i nærmeste fremtid.

---------------------------------------------

Vi var et lille smut ude i dag. Det var et ret uskønt vejr men det hindrede ikke damerne i at tage en ordenlig løbetur.
Det var nok mest mig der syntes det var en trist affærde.
Pia har fået ordre på at komme ud og få luftet Punktum så snart det kan lade sig gøre. Desværre ser det ud til hun ikke kan deltage på markprøven pga løbetid og søster her bliver en meget rund dame.
Allerede nu kan man se det på hende - maven vokser og det gør hendes frækhed også.

Nu er der købt kyllinger ind så de kan få en rå hapser. Især Frida skal have ekstra nu ... så hun får både ekstra protein og diverse.

Nu ligger de begge og gasser sig på sofaen.... de har glemt at "råbe" kl 18. der er deres mad tid. Noget der meget sjældent sker. 
-------------------------------------------------------------------

Så oprandte dagen hvor Frida blev scannet og minsandten -
"damen" er drægtig! Pia var med og det var bare perfekt.

I morgen kontaktes folk på ventelisten at der kommer hvalpe om 5 uger.
Hvalpene bliver naturligvis kuperet. Ingen watertail eller alvorlige skader til afkom herfra når det kan undgås!
Det er jagthunde først og fremmest og derfor er de udsatte for netop ovenstående hvis de ikke kuperes.
Det bliver de (efter forskrifterne samt rekvisition fra DKK) hos vores meget dygtige og erfarende dyrlæge.
Nu er der så "bare" lige 5 lange uger tilbage....

Imellem tiden stjæler Frida med arme og ben. Drikker min kaffe, spiser tomatsuppe der står til afkøling, går på sofabordet .... og hun er bare så lækker synes hun selv.
Hendes foretrukne sovested er oven på mig og snuden skal helst være i kontakt med en bar plet et sted hvor en kold tud ikke lige er sagen.
Lotto tager det stille og roligt - jeg tror egentlig hun undre sig.
Og så glæder de sig begge til at komme ud og få knoklet af nu det endelig er blevet vejr (læs nogen lunde tør jord) igen.

Februar 2019

Så er der startet løbetid i hytten. Denne gang er Frida kommet før Lotto men stadigvæk er der ca 6 mdr imellem.

I den anledning har Fritten da ændret adfærd lidt.
Dvs - stjæler med arme og ben og jeg har en begrundet mistanke om hendes tunge er vokset en halv meter på det sidste. Alt forsvinder bare sådan - selv appelsinerne har fået grå ben at gå på ... tjuhej ...afsted fra åstedet.
Men det overlever jeg let... 

Pt træner jeg lydighed med dem begge. Ikke voldsomt meget og det er heller ikke sikkert det virker når vi kommer ud. Men jeg vil have begge bliver 100% dæklydige igen. 

Var ude og lave lidt apportering - lavede nogle vanskelige baner men hun er bare super god til den "sport" og hun elsker det virkelig.
Det er mig der må stoppe - hun kan blive ved.
Lotto er mere selektiv og synes det der apportbukke noget er vildt overdrevet og ikke er hende værdig. Der skal en hel guffer på højkant før hun syntes nummer 5 også skal hjem.... men så er det heller ikke sjovt mere. Når man er 9 år gammel må man gerne være lidt sær. 

Om mindre end 2 uger kører vi til det nord jyske og besøger Cody og hans"undersåttere."Vi er også så heldige at kunne låne sommerhus tæt på af Allan der har Fridas bror - så det bliver en god tur.
Håber vi får nogle fine dage og det lykkedes med de "2 unge".

Der vil komme opfølgning hen ad vejen samt lidt billeder kunne jeg forestille mig 😙
December 2018

Så er det ved at være årets sidste dag.
Vi har ikke været så voldsomt meget ude. Men lidt i ny og næ hvor Frida har mødt råvildt og er stoppet på fløjten. Det er jeg ikke utilfreds med da hendes første møde tog nogle minutter ud over stepperne.
Lone og Pia har været her og vi har haft mogle gode timer.
Porsche ved hvad en fugl skal bruges til og tager fint stand hver gang. Punktum havde nogle svære fugle men fik også stand nogle gange. Kun Frida blev snydt men hun gik tilgengæld fantastisk godt. Så vi var alle fornøjede da vi afsluttede året med en god frokost.

Lotto er i super godt humør og har det fint. Så jeg er kisteglad for det blev til operation og jeg har fået en munter dame tilbage i huset.

I morgen bliver det nok til en lille tur... måske vi er heldige at møde lidt. 

Tak til jer alle derude for et godt år, timer med træning og mange hyggelige stunder.
Knæk og bræk i det nye år.

November 2018

Vi har været ude på nogle småture. Desværre er jeg stadigvæk ikke frisk men gør det så godt som muligt.
Men det har da budt på nogle dejlige timer sammenlagt og vi har set lidt vildt nu og da. 

Lone har været her og træne Porsche og det er faktisk gået fint - nok langt bedre end Lone havde troet var muligt på så få gange.
Frida var med ude og søge med Porsche så hun blev ikke helt snydt.

Lotto går igen som før hun blev opereret... for stort - for hurtigt og jeg kan ikke følge med 😲 Men det er dejligt at se der er gang i hende igen.

Planen pt er lydighed og små sjove apporteringer på tapetet. Frida er spontan apportør så det går som en leg og jeg skal hele tiden udtænke nye måder for det ikke skal blive kedeligt.
Når jeg kan igen skal vi træne lidt spor ... og helst inden der skulle falde sne. 

Planen om parringen i februar står ved magt.... og så håber jeg bare vejret ikke forhindre det.


Oktober 2018

Lotto blev opereret for ca 12 dage siden og fik fjernet den kirtel der var gået "amok". Hvorfor er der ingen forklaring på og cancer var det ikke. Hun var rest trist hos dyrlægen og jeg måtte hente hende med det samme efter OP. 
Dagen efter gik det fint og hun var da ude og gå rundt i gården uden at se ud som hun havde ondt. Dog fik hun smertestillende et par dage just in case.

I torsdags var den igen gal med Lotto. Vildt hævet ved operations stedet. Så afsted til dyrlægen og så kom hun i penicillin behandling. Det hjalp ret hurtigt og allerede søndag var hun en tur med på marken.
Hun mødte en fasankok der valgte at lette omgående men satte sig lige over hovedet på hende i et træ.
Frida mødte en hare og løb noget efter - ikke helhjertet - og vendte efter 3 pift. Så må vi MEGET gerne snart møde flere så det kan komme på plads istedet for at se en hver 3. mdr.

Mandag var vi til dyrlægen igen og det var helet så meget så Lotto fik taget halvdelen af stingene og resten skal ud onsdag.

Marken gider vi ikke i dag - det hyler og blæser samt har regnet en del. Så der er dømt sofa og brændeovn til os alle 3.

Var en tur til dyrlæge i dag med Lotto.
Der er en kirtel der er gået amok i brystvævet og den skal opereres væk. Pt er det "ikke farligt" med hun skal ikke gå rundt sådan og har nu fået en OP tid på næste fredag.
Man er aldrig særlig stolt når ens hund fejler noget og når det er sådan noget diffust som dette - har jeg det ikke så rart med.

Vi har været ude et par småture på markerne. Det er blevet til nogle situationer men der er ikke skudt over Frida endnu.
Markerne er ved at blive fine grønne og et dække der gør at vi kan gå og måske få en overraskelse. Så nu må det være - at vi skal ud lidt hver dag og se at få galloperet rundt.

Vi har trænet nogle Schweiss spor og det er gået forbavsende fint. Der har ikke været så meget slinger i valsen og er kommet let i mål hvergang.
Så det tænker jeg vinteren bliver brugt til nu og da.

Så har vi lavet en aftale med ejeren af Cody - at vi besøger ham når Frida går i løb igen.
Jeg fortalte dyrlægen om mine planer og det mente hun var et godt valg - en ung hanhund - der endda er i familie med Frida men så langt ude at det giver 0 i  Indavlskoefficient på de 3 generationer klubben forlanger for at kunne hvalpeanvise.
Så det er hvad vi går og sysler med pt.-- og så vil vi gerne der røg lidt fugle ned over Frida inden længe 😀

September 2018

Sikke en nedtur. 
Min pragtfulde Frida gik tom. Og det er bare så uendelig trist
da Aron så aldrig kom videre med sine gener.
Det var et forsøg - et der ikke lykkedes - og sådan er det bare nogle gange selvom det er noget af en kamel at sluge når man nu har glædet sig sådan og yder mere skal kontakte og skuffe alle de der  havde glædet sig til en lille hvalp.

Det beklager jeg - det er så ikke noget jeg er herre over desværre.
Men vi ser da fremad og emnerne er da ikke udtømte og vi forsøger igen i februar 2019 med en anden hanhund.

Pt har vi gået et par spor med færtsko og det har været med stor succes. Frida går rigtig godt og det bedste er at jeg kan følge med 😋 Måske vi tager en prøve i foråret - men det bliver KUN hvis jeg føler for det. Jeg bliver aldrig venner med prøverne mere - især ikke efter Frida kom så alvorligt til skade og den oplevelse det var at stå midt ude i terrænet uden en kinamands chance for at selv kunne få hende ned til bil og dyrlæge. At det gik og hun er velfungerende i dag kan jeg takke Ole for der bar hende den lange vej.

Ole bliver tosset når jeg siger det - men jeg er bare så taknemmelig. 🤩


August 2018

Og SÅ gik det stærkt. 
Blodprøve i torsdags - forventet svar fredag morgen.
Men sådan skulle det ikke gå.
Svaret fik jeg først kl ca 17 og så gik det stærkt med at komme ud af døren "midt om natten" for at stå hos en dyrlæge kl 10 næste formiddag i Tyskland.
Fik bestilt et hotelværelse - midt i byen - men det gik nu fint og kan anbefale stedet. Det var det. Men så kom turen til Scanline og det var da en gang makværk den side og resultatet var da også at jeg måtte betale ekstra gebyrer selvom det var DERES side der ikke fungerede!! Da jeg skulle hjem var bestillingen over telefon og der var endnu problemer men jeg slap for yderlig "tiltale" og kunne nøjes med at betale omkring 2000.- for under 2 timers sejlads.

Et yderst behageligt ophold var det - venner på besøg og alt i alt endnu en lærerig tur.
Aron var bland andet hjertescannet for nylig og alt var helt normalt.
Der er åbenbart problemer med ældre hunde nu og da - men ikke i hans tilfælde og det var jo rart at vide.
Han puklede da også på i nogle timer uden at tabe pusten - det er dælme flot af en ældre herre på snart 11.

Der er folk har spurgt hvorfor jeg vil bruge sådan en gammel hund og det er netop pga ovenstående. Sund og rask et langt liv igennem - så har han formodentlig gode gener netop i den retning. Ingen gængse sygdomme gennem hans liv - det er da værd at tage med.

Frida var intet mindre end fantastisk. Mere nem hund skal man virkelig lede længe efter. Og hvor er hun dog tålmodig.
Hun har virkelig smigret sig ind alle steder og der kommer mange og vil hilse på hende. Hun er så let at have med UD OVER når hun skal gå i snor. Der er hun en ren rocker. Joo - der er noget til alle.

Lotto er også kommet i løbetid. Hun blev hjemme og jeg var så heldig Christina og Simone kom og passede hende. Det er lettere kun at have en hund med uanset. Så det var fantastisk dejligt - tak skal I have! 🙂❤ Det er jeg enormt glad for.

Nu går der så 4 - 4½ uge før vi ved mere.... det kan godt virke som lang tid. MEGET lang tid.

---------------------------------------------------------------------------

Så er det snart tid at drage sydover.
Lotto har fået "barnepige" og passer på matriklen mens vi er væk.
2 blodprøver er der taget - hormonstick og selvsyn at hun er "væk fra vinduet" til træning er de tydelige tegn på alle måder.

Lottos tå er groet fint sammen og hun er i fuld virgør. Hun får endnu ikke lov til at give den gas - der kommer til at gå nogle uger endnu. Og varmen er heller ikke befordrende for den store udfoldelse andet end i vand.

Men de sidste krampetrænkninger med papirer osv er lagt på plads - passet bliver også husket denne gang så nu er vi fuldt "liovlige".
Det eneste der kniber er overnatningsmulighederne - men de er sikkert bedre på hverdage og jeg har da fundet nogle steder.
"Zimmer frei" vil i reglen ikke have hund inde så det er ikke en mulighed jeg vil satse på.

-----------------------------------------------------------

Frida er kommet i løbetid. Så om en uges tid er det sydpå.

Bilen gik i stykker forleden og det var en (for mig) stor udskrift.
Heldigt ikke hele motoren var røget men det var nu rigeligt med tanke på at det der i forvejen er galt ikke er lavet endnu. 

Havde planer om at stille på VSA men det må så vente til økonomien hænger bedre sammen. Jeg tror hun nok skulle  kunne bestå da vi havde trænet noget blandet og havde bestået et par apporteringsprøver på vejen.

Lottos tå ser ok ud - jeg fjernede bandagen da den blev våd. Hun nåede at smutte ud før hun fik sok på og da der kun var 2 dage til den skal af permanent går det nok.
Den er lidt skæv men det tror jeg hun er ligeglad med.

Pt får de Royal Canine og det bliver de rødlige i pelsen af. 1 sæk tilbage og så skal de nok få deres fine grå kulør tilbage.

Nu er det til at komme lidt ud uden at besvime men da hun er i løb indstiller jeg videre aktivitet og nøjes med mindre ture ude på marken. Det er ren jord men efter det har regnet er den da holdt op med at støve så man kan holde det ud.

Ellers går tiden jo kun med at vente på hun er klar. Og ja - det bliver selvfølgelig spændende om det lykkes.

Juli 2018

Vi træner skam fortsat ... men hold fast det er varmt!
Jeg er selvfølgelig nervøs for hedeslag da jeg har haft en hund der fik sådan et - så der er masser af koldt vand med og arbejder kun i små intervaller og enten meget tidligt eller sent på dagen... dvs aften.

Slæb og skov apporteringe er let for Frida - der skulle kun få ture til før hun forstod "ind og søg". Slæbet gik hun som det naturligste i verden allerede fra det første.

Men vandet - der har jeg desværre lavet nogle fejl fra start - bla har hun aldrig oplevet noget smidt ud fra den "anden side". Til trods bestod hun apporeteringsprøve sidste år. Hun har pæn stor vandpassion og stormer i og rundt når vi kommer til vand - så der er  masser at arbejde med.
Men i år har vi arbejdet på udsendelse uden noget faldt og på emner der lå usete. Hun kommer godt nok over og får hentet hvad der ligger - men jeg ville gerne have mere appel på. Mere træning selvfølgelig og vi er da kommet langt fra vi startede.... men min tålmodighed er nok ikke den største i verden 😙


På sidste træning sad jeg på en kant 6-7 meter over vandfladen hvor hun skulle ned af en MEGET stejl skråningen og ud og fik dirigeret hende over på den anden bred 2 gange efter ænderne ... så helt skidt går det ikke.
Tilgengæld har jeg selv sjusket med hendes afleveringer - taget emnerne når hun stod ... nu letter hun hurtigt ved aflevering så den må vi arbejde lidt på igen nu.

Søndag er vi på racedyst (gud bedre det) - jeg bare hader prøver lige så meget i dag som for 20 år siden. Noget ændre sig bare aldrig.

Lottos tå heler fint. Men hvor er det synd hun ikke kan få lov at komme med i vandet. Hun er med ude af og til men sidder så i bilen og kommer kun ud i snor. Ikke noget for en grandvoksen energi bombe.

--------------------------------------------------------------------
Frida får mig med til træning rundt omkring. Det er i reglen hyggeligt men vi er jo langt bagefter andre da vi ikke har trænet hverken udviddet eller VSA. Men jeg synes det går rimelig godt - især taget i betraktning af hvor lidt vi har været med.
Over vandet er så langt nu at hun kan dirigeres over og hun søger fint for at finde emnerne. Men stabil er hun ikke efter blot 5 gange.
Skov apportering - det fandt hun ud af første gang med terrænskifte. Der skal mere øvelse i at forstå de ligger langt inde og langt imellem emnerne.
Slæbet har hun nu prøvet 2 gange og det går fint. I går var det omkring 175 meter og hun gik nærmest snorelige.
Så - det kommer stille og roligt... 

Vi er blevet lokket med på racedysten. Nok hasarderet da vi slet ikke har trænet noget der ligner og slet ikke med skud.
Frida knaldapporterer gerne og om det er nok tid til at træne det må vi se.
Og ja - jeg er lykkelig for den pragfulde hundepige - hun er så fantastisk sød og nem. 🙂

Lotto har brækket en tå. Så hun er pakket ind og må ikke noget som helst. Det er rigtig synd hun ikke må komme ud og svømme i den hede - det ville hun have nydt.
Hun tager det utrolig pænt og rører ikke bandagen - det er der faktisk ingen af mine der har gjort med mindre de sad forkert.
Lotto er en sej kriger og hun skal nok komme igennem de 5 næste uger uden problemer.

Maj 2018

Vi går til træning og har været afsted nogle gange her i maj.
Det er ikke lige det letteste sted med en fuldblods jagthund der udenmærket godt ved der går råvildt meget få meter fra hvor vi arbejder. Så jeg må med skam sige at jeg har råbt noget efter damen når hun heller ville følge snuden i stedet for en - for hende - dødtrist opgave.
Men alt i alt er det ok - nu springer hun i vandet og med Pias overarms udkast kom hun da også på noget af en svømmeopgave forleden. 😋

I dag besøgte vi Alva.... ja Emil var der også - så vi drak lidt kaffe mens de 2 damer havde gøremål rundt omkring.

Hjemme ligger der harer og "blomstre" tæt på og fasanen har også fundet sin plads tæt på havelågen. Det er ikke noget problem med Frida - hun tager næsten stand før hun når lågen så vildtet får det fred det skal have.

Det bliver spændende hvornår hun går i løbetid. Punktum er lige startet... men hun må meget gerne vente til sidst i august.
Det ville passe fint med vi slipper uden om turistsæsonnen og tyskernes ferie. 

April 2018 

En tur på marken gav da succes. 
Frida fik fært af en hare - tog stand men den lettede kort efter af sig selv. Først lagde hun sig og så skulle hun lige rende efter kort inden hun vendte på fløjten. Så jeg var godt tilfreds.

Haren fortsatt lige ind i en flok råvildt der lå og sov - for de for forskrækket op og en hoppe bag gærdet men ellers blev de der.
Vi gik hjem ad igen og Frida muntrede sig med lidt apportering.

Ellers har vi kun været ude nogle få gange og træne lidt apportering når Lone og Porsche og Aya har været her og en enkelt tur med Pia og Punktum. 

Nu skal vi simpelthen igang med både Schweiss og lydighed. Noget skal vi lave sommeren over. Om vi kommer på prøve tvivler jeg på - jeg har stadigvæk ikke den store gejst til den sport mens træningen er sjov og en hel del billigere.

Det er desværre ikke så meget vi hører til de andre søskende mere så jeg formoder det går godt. Pedro har været aktiv hele jagtsæsonen og har en tilfreds ejer. Han er så blever katreret da de bor i en lille enklave kun med tæver. Så der var lige en ivrig hanhund der var på tæerne konstant. Nu er der kommet fred i hytten og Pedro er nøjagtig den samme hund som før.

 --------------------------------------------------------

Så nåede vi at sne inde endnu engang - det var så kun 4 døgn og så mente jeg at vejen var farbar. Det var den så ikke. 
Men hjælp fra en rendegraver kom jeg fri og hundene og jeg var ude på en kortere tur.

Nu er harerne ved at indfinde sig - der går nok ikke længe før øjnene står på stilke og så skal der trænes "bliv" når de frister helt vildt med deres ramleri. Markerne er ikke til at gå på - de er totalt sumpede og det er der ikke meget ved at mase rundt i.

Efter at have sundet mig lidt på Frida gik tom vil jeg tage en konfrontation med dyrlægen om det er helt vanvittigt at forsøge med samme han igen. For det er jeg sådan set nået frem til at ville forsøge igen. Han er unægtelig det jeg gerne vil have ind i linjen.
Ellers har jeg støvet en beslægtet op der også kunne komme på tale men nu vil jeg lige høre dyrlæge om det er for stor en chance at tage med den samme igen eller om forsat tro på det var de mange minus grader der var årsagen - og måske tidspunktet  havde forskudt sig? Den fejl begår jeg ikke igen. Så heller tage en prøve dernede når vi er der.

Anyway - nu får vi snart igang med at træne ... hvad ved jeg endnu ikke rigtig. Sikkert Schweiss. 

Marts 2018

Scanning i dag viste hun er tom. Og kors hvor er jeg ked af det.

Mange er skuffede - nogen har jeg endnu ikke hørt fra endnu og andre igen har allerede besluttet sig for at vente til næste løbet

Fik en længere snak med dyrlægen og hun har oplevet flere tomme tæver her i foråret og har selv en teori om at det simpelthen har været  så koldt at det har "ødelagt" muligheden for befrugtning i parringsøjeblikket.
Hun har selv været med i Sverige for at parre en hund  og den er også gået tom og vi parrede cirka samtidig.

Selv har jeg ikke hørt det før men der er måske noget om det.
grader nogle timer før de hang sammen.
Måske jeg er kommet for tidligt ....?

Det er 2. gang i mit liv jeg har brugt blodprøve - begge gange er tæven gået empty. Så det gør jeg aldrig mere
og bruger de hormon stick jeg altid har brugt ellers. Desværre kunne jeg ikke få nogen denne gang da der var udsolgt.

 Så - lige nu - må jeg vente med at parre hende til næste løbetid.
Men det bliver så ca i januar at der vil være hvalpe til afhentning ca.

---------------------------------------------------------------------------

Crap. Det var ikke muligt at sige med sikkerhed om der var hvalpe ved scanningen i dag. Sååå - afsted igen på fredag.
Jeg er svært mistænksom nu - men håber da de bobler vi så i dag er hvad det lignede.

Begge damer var ude på en lille løbetur i dag. Frida var skyld i svanerne fandt et andet sted at sidde og skælde ud. Nu var jeg blevet træt af deres knævren ude på marken nemlig.

Men ... der er ikke meget at skrive om i denne stund. Det er for pladret til at rende ture ... så vi må finde på noget andet snart.

-----------------------------------------------------------------------

Det var ikke muligt at linke til hvalpenes stambog så den vil jeg lægge ind i Up to date.

Vi har af gode grund ikke lavet en disse. Her har sneen stået lodret op på vejen så vi var reelt sneet inde. Hele 8 dage gik med at føle sig som på en øde ø.
Trods for det har begge damer opført sig roligt - de har heller ikke ønsket at være ude længe af gange. Minus 14 grader er lavt for en korthåret hund og da heldigvis noget der er berammet til få dage om året.

Lige nu er der svanebesøg i rapsen og de skal jages væk. Jeg tror der sidder små 20 men der kan gemme sig flere bag bakken. Pt skal jeg afsted hele dagen i morgen så det bliver først lørdag de bliver jagtet væk. Måske vi får selskab af Punktum og Alva.
Pia og Punktum skal til noget Schweiss træning og Lone med Porsche og Britta med Pernod har været (og skal måske mere?) til marktræning. Jesper træner fortsat i militæret med Pax og ja - de resterende har udelukkende været på jagt vinteren over. Så der sker lidt her og der med P kuldet og det er ikke mindre end fantastisk.

Meningen nu er vi kører til scanning sidst i næste uge. Er jeg så heldig hun er drægtig - så har 2 forskellige kennel ejere fra Tyskland sagt de vil komme til DK en tur og hilse på kuldet + ejer af Axel.  Nogle af de der har bestilt hvalpe ville gerne møde ham så her er en oplagt chance.
Nu er det om at krydse fingre... nøj jeg håber.

Februar 2018

Nøj det er nogle kedelige dage for hundene. Især Frida finder tiden lang. Men sådan er det lige pt - Embryonerne skal gerne kunne sidde fast og jeg tror hun har så meget skub i måsen pt at alt ville ryste løs. Så hvis det ikke lykkedes - ja så er det enormt ærgerligt at have været i ro så længe. 

Det er ofte svært for mig at få klippet deres negle efter mine hænder tog skade af kemo. Men det lykkedes i dag uden blodet sprøjtede fra nogen af os. Alle var glade og de opførte sig faktisk bedre i den varme stol end forventet. 

I morgen skal jeg en tur til byen og der er de selvfølgelig med - men om vi kommer ud og går lidt må jeg se når jeg kommer hjem. De der stive 17 minus grader eller hvor meget det er driver ikke ligefrem lysten til sådan en tur frem. Begge damer er da også ret hurtige til at komme ind efter en tur i gården pt... men det er så en fordel - jeg hader stå og vente til snuderne har inspiceret færdig.

En uge er der gået nu... jøsses der er længe til endnu før vi kan få tjekket om der er bid. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Hvalpenes stambog kan ses HER

Axel vom Hämelerberge var en fornøjelse at møde. Rolig velafbalanceret kraftig hanhund med tydeligt kønspræg uden at være grov. Dertil havde han helt fantastisk fjedrende bevægelser ganske som DKCH Hot Shoot´s Cox havde det. 

Vi forsøgte os på et markstykke beliggende midt i en skov. Men mange havde fundet vej for at nyde det kolde solskinsvejr med alverdens hunde. Så vi opgav der og først næste dag gennemførte Aron - som han kalders for - og Frida parringen i fred og ro.

Vi gentog dagen efter men han hængte ikke rigtig på så tidspunktet var formodentlig passeret. Nu må vi se om der kommer hvalpe - lige nu er det kun Frida der ved det.

Det var et fantastisk positivt møde med både Aron, ejer og venner. Vi fik nogle lange gode samtaler om avl - hunde generelt og de grå hunde som helhed. Verdens situationen blev også vendt alt imens vi blev trakteret helt fantastisk. Begge dage blev vi inviteret på aftensmad og det var rigtig lækkert .... både maden men også at slippe for restaurenter. 

Lotto blev selvfølgelig forsømt en del. Det må hun så få indhentet den restende uge. Pt har de nærmest sover ud i en køre siden vi kom hjem og jeg har bestemt heller ikke været frisk. Håber at kunne komme lidt ud med Lotto i morgen.                                        Som sagt - nu kommer den lange ventetid... hele 4 uger ca. 😙  

-----------------------------------------------------------------------

Emil og Pia var her en tur i onsdags og vi tog en tur over markerne. Vi havde vintersæd og raps at gå på og det var sin sag med frosset jord da ham der forpagter ikke ligefrem efterlader et stuegulv. Men vi kom da igennem og hele vejen hjem uden skåret poter. På turen så vi 2 harer, 1 agerhøne og en fasan som hundene desværre ikke var i nærheden af at få fært af før de var fløjet eller løbet. Frida tog fod op men var til at kalde af.

I dag fredag var Pia og undertegnet så en tur på Falster med Emil på et nyt terræn han havde lånt til anledningen og det kan nok være vi fik set mange fasaner samt et par harer.                                 

Hundene for og fløj... prøvede at få sat de hurtigløbende fasaner flere gange. Vinden var iskold så færtforholdene var ikke optimale... det er jo som det er og vi havde en fantastisk dag der var meget lærerig for os der ikke ser fasaner til daglig.                                                                                                                                     

Frida smuttede afsted efter en hare jeg kunne kalde hende af på - men tilgengæld sluttede vi dagen af med en frækkert der løb bagud og den blev fulgt til skellet. Hun var klar over det nok ikke var meningen og kom lidt slukøret tilbage og det var så det.                           

Vi var alle helt høje da vi kom tilbage til bilerne og ja - jeg var det resten af aften. Hold op hvor det en pragtfuld dag. Tak siger jeg-vi bare.

------------------------------------

Vi kom ind i måneden med en udstilling som P kuldet var repræsenteret af med Pernod og Frida. De blev henholdsvis BIR og BIM. Begge fik rigtig flotte kritikker og begge med anmærkninger for det fine temperament. Så jeg var en lykkelig kennelmutter. 

Tak til Britta for at udstille hende og Anette for at føre hende i BIM-BIR konkurrence

Vi har været lidt ude og rende når man ellers har kunne. I lørdags var vi - Pia - på marken hos Emil og fik en god tur der. Og så skal vi mødes her i morgen da jeg har fået lov at tage gæster med på naboens mark. Så må vi se om der skulle findes lidt med pels på til hundene. Fredag kommer vi atter afsted en tur ... lørdag er der træning som jeg desværre ikke kan deltage på - desuden er både Frida og Lotto i løbetid. 

Overnatningen er fundet i Tyskland - et godt sted med muligheder for at kunne gå nogle ture med damerne... egen indgang så vi ikke vælter hele menageriet og så en bette køje hvor Annelise og undertegnet + 2 grå nok kommer til at ligge tæt i.😀

Den stakkels hanhund bliver jaget rundt på lange ture for konditionen skyld, ejeren vil være sikker på han er fit-for-fight - så mon ikke det skulle lykkes at få nogle hvalpe med hjem fra turen... vi får at se. 

Januar 2018

Yes - vi venter.... og venter.... på Frida går i løbetid.
Men sådan fungerer verden bare ikke til trods for hun ellers har været reglmæssig. Eller - husker jeg forkert?
Lotto ser ud til at nærme sig og hun kom også først sidst.
Og Frida har pjanket rundt sammen med Punktum der er højløbsk.
Så der må da snart ske noget?

Anyway - nu har vi meldt til udstilling første søndag i februar - så det er nok der damen vælger at gå i løb. Britta vil løbe med hende og det er jeg jo glad for. Så må vi se hvordan det går.

Men ellers vil jeg igang med lydighed og dirigering. Hun elsker jo at lave noget og jeg skal ud og have luft så det begynder vi på de dage det er tørt.
I går tog vi en bytur - hun vil gerne hilse på alt og alle og har aldrig lært at gå i snor. Så det var noget af en omgang at blive hevet Faxe rundt på et nano sekund.
Et lidt længere stop blev det til.  En lille bange hund ville meget gerne hilse men vidste ikke lige. Så det tog vi os tid til og den blev mere modig da der var gået lidt tid. Der er Frida bare fantastisk. 
Hun slapper af med den slags hunde så de får tid - og så ender det lykkeligt og den lille hund fik en god oplevelse.
Er det en på egen størrelse der ikke er bange kan hun godt være fræk - men hun respekterer at blive sat på plads.

Det er irriterende ikke at kunne melde til noget - vi vil kun få det halve ud af det. Ergo må jeg selv lægge tid i at finde på noget nyt...  så vi håber på de 2 andre veninder gider mødes engang i mellem 🙂


--------------------------------------------------------------------------------------

Pia, Punktum, Frida og jeg var en tur på marken i dag.
Skal man brokke sig over noget - så er det Venedig tilstande overalt.
Kors man bliver træt af konstant at soppe rundt og synke som Titanic ligegyldigt hvor man går.

Anyway generede det ikke hundene og de gik et rigtig godt slip - 
Frida blev ved en fejl præsenteret for en ny fløjte så de få gange jeg kontaktede hende måtte jeg trutte en ekstra gang. 
Jeg var meget fornøjet med hendes fart og stil og vi tøffede glad og
totalt indsmurt i pladrer hjem igen.

I går var Emil og undertegnet på træningsbanen og lavede et par enkelte apporteringer. Kameraet skulle testes efter justering. 
Desværre havde det ikke hjulpet meget. 
Men de 2 tøser fik lov at fare rundt og hygge sig lidt og vi fik da også lidt kaffe i pausen.

Alt i alt - så kommer vi da lidt ud nu ... små skridt men vi kommer fremad 🙂


December 2017

HD resultatet blev A. Det var dejligt.
Rigtig mange er dømt ned i år - jeg er blevet fortalt at der er ændret noget og det er den afstand mellem knogle og skål de fleste falder på. Så bare den mindste skævhed i billedet kan betyde en C status.
Det er sket med en af Fridas søskende så den har fået A/C.
Dyrlægen vil omfotograferer med det ønsker ejer ikke.

Vi har været ude på mere eller mindre ture. Hos Emil var Alva og Frida på efterafgrøder og gik upåvirket et pænt slip begge to.
At Emil så valgte at falde ned af et træ senere er en anden historie.

Apportering tog vi lige op forleden. Frida havde aldrig forsøgt sig med ræv før - et skind med lidt vægt blev slæbt og det udredte og apporterede hun uden problemer. Ligeledes and, due og en friskslagtet kanin. 
Kan ikke sige andet end jeg er rigtig glad for denne dejlige "pige".
Hun er godt nok lærenem. Jeg bryder mig så bare ikke om at gå på prøver - men jagtpræmieret er hun da blevet. 

December 2017

Så blev hanhunden Frida skal møde godtkendt i DWK og nu mangler kun DKK da de så ikke kan læse hans dokumenter hmm.
Men det er der råd for.

Vi har kun været ude på mindre ture pga vejret. Jeg kan ikke slippe af med mit lunge- noget. Får svar på scanningen fredag og forhåbentlig en behandling.... og så skal vi altså ud og rende.
Pt har det meste nu stået under vand - ikke at det generer hundene - tværtimod. 
I den våde raps sidder endda en hare af og til og nogle frække fasan kokke der spurter afsted uden for rækkevidde. Og alligevel - forleden dag fik Frida da sat en af dem og rejste på kommando men derefter gik det så også ned af bakke med en ihærdig haretur på ham der sad i rapsen .... der er noget der skal duskuteres tænker jeg. Sådan går det når der er måneder imellem og jeg sjusker med lidt små træning i ny og næ.

Lotto nærmer sig de 8 år snart. Hun går stadigvæk som en besat med meget høj fart og nok i det man vil kalde et voldsomt stort søg.
Sidst præsterede hun de 400 meter uden slinger meeen det er noget voldsomt med veje så tæt på som vi har. Men det er fedt at se på.

Oktober 2017

Så fik Frida skudt fugl over sig - takket være Emil.
Punktum opnåede det samme ... men der skal en del mere erfaring til før "den er der".
De har framragende næser og en god fast stand. Så det er jeg ikke nervøs for ikke kommer hurtigt.
Det er der kommet lidt billeder ud af - se link på "Up-to-date".

Desværre har jeg sloges med borelia og er derfor ikke kommet så meget ud som jeg gerne ville. Bl.a. måtte jeg aflyse en jagt og det nager.

Frida blev HD fotograferet forleden og det så hæderligt ud. Så nu er jeg spændt på hvad dommen bliver. 

Lotto er stadigvæk derudaf med fuld fart. Efter jagten rendte hun markerne over og fandt en enlig agerhøne hun rejste på kommando.
Hun går stadigvæk som en drøm min gamle pige.

Hvis eller vejret gad tørre lidt så skal vi i gang med at gå lidt Schweiss. Som det er nu er "vores steder" skøjte glatte af mudder så det er bestemt ikke sjovt at gå der pt.


August 2017

Månedens sidste dag.

Jeg har ligget brak med borellia og influenza i længere tid og mine 2 fantastiske hunde har bare været så solidariske. Rolige og stille selvom de ikke kom uden for en dør så at sige.

Siden har vi været nogle ture på marken og Frida kan stoppes for hare nu. - Det kunne Lotto tilgengæld ikke. Hun tog en længere tur. Vi - Pia og Punktum - har også været en tur i store roer med Emil på Fyn og her var lidt agerhøns at tage stand for.

Hun mangler noget erfaring men har jo også ligget stille så at sige siden benet blev skåret op. Men det indhenter vi nu for det ser ud til vores jagtområde forbliver med vegetation på vinteren over og DET er dejligt. Så det bliver spændende når agerhønsejagten går ind.

Ellers sker der ikke voldsomt meget - vi er færdige med apporteringstæningen men tænker på at gå lidt Schweiss snart. Jeg har fået et par færtsko af en rigtig god ven og de skal indvies næste gang vi går ud. Det bliver spændende. Tak til Flemming - det var en meget stor og kærkommen overraskelse 🙂

Juni 2017

Update i juni

3 har været på FJD udstillingen og klarede sig fantastisk flot idet alle fik excellent og blev vindere i hver sin klasse.

Punktum og Prida har været på apporterings prøve og begge bestod.

Frida og undertegnet går fortsat til træning - det skader aldrig men jeg skal til at holde igen da Frida er super god til land men mangler at jeg kan dirigerer hende på vand. Så det er det jeg koncenterer mig om pt.
Hendes pote er blevet helt pæn. Hun virker også stærk nok men jeg mangler den sidste samtale med dyrlægen om det videre forløb.
Det kunne jo være fantastisk hvis hun kunne blive så stærk så marken er bare noget vi kan gå på igen.
Lotto er sund og frisk - kommer med af og til og får også nogle svømmeture her og der. Hun elsker at apporterer på vand men er blevet noget doven i sin aflevering.

Vi skulle have været til HD fotografering nu men det ser ud til hun er ved at komme i løbetid og det er så ikke smart pt.
Ærgerligt - vil gerne have det overstået ellers.


-----------------------------------------------------------------------------

Frida har været kommet alvorligt til skade.

På Weimaraner klubbens anerkendte markprøve fik hun skåret senerne over til poten efter få minutters slip og blev kørt til Hobro
dyrehospital hvor hun blev syet sammen så godt det kunne lade sig gøre. En tå er gået tabt men som det ser ud nu kommer resten af poten til at fungerer.
6 lange uger indpakket med skinne klarede Frida fantastisk flot. Kun de få gange den var lagt forkert og gav tryksår bed hun forståeligt nok i den og på den måde undgik de store sår. 

Efter har vi trænet på stranden hvor vi startede med at gå 2 gange daglig i sand  samt svømning. Pt er hun startet på apporteringstræning men hun har så meget indebrændt krudt der skal fyres af at det går lidt for stærkt til jeg bryder mig om det. Er nervøs for om det kan holde.

Punktum blev prøvens bedste unghund på samme markprøve med en flot 1. præmie. Tillykke herfra.

Pernod og Porsche har deltaget på VJP og har begge bestået. Tillykke til jer.

Pax blev bedste unge hund på militær træningen - tillykke lyder det herfra.

Orex har brækket en tå og skal have amputeret den - held og lykke. 

FEBRUAR 2017

Jo - vi får da lavet lidt. Vi gik en smule på marken i efteråret og det var med fynd og klem efter hare og råvildt. Vi har desværre ikke mange fugle så de 4 ben har travlt med alt med hår på i stedet.

Pt træner vi apportering, markering på lang afstand og skjult i skov osv. Pias Punktum og min Frida er langt de yngste og klarer sig rimeligt i det voksne selskab....Punktum var faktisk bedst sidst.

Frida havde fået den ide at hvad der var af mosegrise var det hun skulle søge efter så der var lige lidt at arbejde med. Den lange ventetid gør det heller ikke lettere skal da siges.

Så var vi på udstilling hvor Pernod vandt det hele. Frida måtte nøjes med en VG. Det kan sagtens gøres bedre en anden dag.

OKTOBER

Det går super godt med de små grå. Både til træning og udstillinger.
Lone er rendt med JKBHV titlen og blev desuden bedste hvalp på FJD. Tillykke med det.

Pia, Troels og undertegnet har trænet sammen sommeren over og sluttede den sidste tirsdag i september.
Det var ofte de små grå var bedre end de voksne hunde og det morede vi os selvfølgelig over. Til apporteringsafslutningen blev Frida nummer 2 og det var bestemt ikke ring.

Nu træner vi på marken. Det er både med stand, hareture ect.

Punktum er rigtig god og holder standen længe til order.
Frida holder den ikke fuldt ud endnu. Efter 15-20 sekunder bliver det for spændende. Men ok - hun har ikke mødt ret mange fugle endnu så det er godt nok og kommer lige pludselig.
Hun søger med høj fart og går rimeligt for alderen - nogen gange for stort - nogle gange for småt. Men hun går og vil gå.
Vi er så ikke helt enig om harerne. Hun mener de følges godt på vej og det synes jeg så ikke så godt om.

Vi klør på så længe vi kan og så skal det nok komme på plads 🙂

JULI

Til træning hos Niels valgte Frida at blive teenager.
Ingen hjemme - ingen til stede. Træn kontakt blev der sagt.
Vel hjemme så skulle dette selvfølgelig på plads.... dvs et problem der så at sige ikke har været der siden...når vi er alene vel at mærke. 

Apporteringen går fint. Vi træner det ikke særlig meget men hun er god og med lidt øvelse kan hun komme ud på lang afstand og hun er fin til at markere. Vandet er hun rigtig glad for og henter fro og gerne. Jeg synes dog der mangler lidt fart i selve svømningen men tænker det nok kommer.

JUNI

Vi er ved at nå vejs ende med apporteringstræningen.
Pedro, Punktum og Frida går på samme hold med hunde der er mindst 6 mdr ældre og op af...og gør det lige så godt.
Både Punktum og Frida er ret gode - dvs Frida kan finde på at lave et stunt med at fare lidt rundt med duen så det er noget vi arbejder på. Kaninen er lige i skabet og de vil også gerne hente fra vand.
Pernod er lidt tilbage fra damerne - ejer mener selv han træner for lidt og vi nikker samstemmende. 😋

Frida svømmer hæderligt nu. 5. gang i vandet så fandt hun rytmen i går.
Når det er en and er det som det skal være men med apportbukken kan hun finde på at plaske lidt endnu.

For en uge siden måtte vi akut til dyrlæge. Fridas mave og tarme havde fyldt sig med luft og hun blev indlagt og fik skyllet systemet igennem. Efter erfarede vi at det var nogle lever guffer der var årsagen og hvem skulle have troet det.
Men det er åbenbart ikke helt ualmindeligt og efter den besked er de smidt ud. Nu trives både Lotto og Frida uden at skulle græsse.
Det gjorde de begge før.

APRIL

Frida går nu i "skole". Sammen med 4 kuld søskende.
Men ellers træner vi lidt hver dag og hun er blev glad for at apportere. Apportbukkene lægger jeg så hun ikke ser dem og når hun får fært af dem kommer hun spontant og afleverer til hånd.

Hun har også haft agerhøns for - 2. gang tog hun stand. Så nu er det ro i opfløjet der bliver trænet så den del også er på plads.
Hun viser desuden også anlæg for søg når vi går på skrubområdet.
Marken har vi kun været ude på få gange.

Hun har et fantastisk godt temperament og jeg beder og håber på hun ikke bliver overfaldet som flere af mine andre hunde er blevet det. Det sætter sine spor.

Pt skifter hun tænder og det ser heldigvis ud til de alle kommer. Hun har allerede sine P1 ...Marts

Der har været og der er liv i huset.
Frida er nu snart 4 måneder og er en pragtfuld hvalp.

Hun er evig glad, har et godt temperament, og hun er nået at blive godt socialiseret indtil videre. 

Vi træner sit, dæk, indkald og apportering. Gå i snor er vi ikke helt enige om endnu - hun vil gerne hilse på alt og alle og intet går hendes næse forbi.
Sidst vi gik i byen måtte jeg grave tyggegummi ud af munden på hende 🤒

Men alt i alt går det fint. Man skal dog ikke ligge på den lade side - det kostede tænder i en sko. Så når der er lyde der normalt ikke findes i et hus skal man se at komme op af sofaen og finde den formastelige og dens beskæftigelse.

Vi mødes med Punktum og Pia på hundelege pladsen. Der får de gasset af - mistet tænder (mest Punktum) og spænet rundt lige til vi gåt hjem igen.

Frida er blevet opereret i det ene øje. Efter leg/skov/gren/negl havde hun fået en skade på blinkhinden. 
Øjet hænger lidt endnu men jeg håber det retter sig med alderen.

Hun bliver stor tænker jeg. Men sådan er hun skabt. 

Lotto har stor glæde af træningen. Hun har nok taget 3-4 kg på da hun bestemt ikke skal snydes for guffer. Så vi er begyndt at gå lidt på marken så hun kan rende lidt af sig igen.
Pt er der til at gå men lidt regn igen - så er det slut. Hveden er kun lige 4-5 cm så der er ikke meget at gå på.

Senere i marts skal vi mødes med nogle af søskende. Det bliver sjovt 🙂

December

Det har været en MEGET travl tid.

Lotto blev parret i Tjekkiet med Best og det kom der 11 hvalpe ud af.  De blev født den 7-11... 7 hanner og 4 tæver.
Jeg beholder en lille ny pige som kommer til at hedde Frida - på bogen med P. Måske hun bliver til en P dame - det vil tiden vise.

Men her er liv i hytte, der er bare overalt og sætter sit "aftryk" ret ofte. Er du gal de sviner. Noget så eftertrykkeligt. 
Jeg kan ikke mindes hvor enormt anstrengende det er men årsagen er nok det er vinter (regn) så de er meget inde.

2 skal blive til de er 15 mdr. De skal til Holland og efter de nye regler (som straffer redelige folk) skal de så blive til midt i februar.
Sidst en kom dertil er 10 år siden og Felicia lever i bedste velgående endnu hos Menno. Så håber jeg disse bliver værdige aftagere i det flamske.

Vi bliver flere der skal træne hvalpe sammen. Det bliver bare godt.
Så må jeg håbe på hvalpene også har lidt jagtlige evner så det ikke bliver en sej omgang. Det skal blive sjovt at være på "lige fod" for en gangs skyld. Tror det snart er 30 år siden vi var en mindre flok der havde jævnaldrende hunde.


Oktober

Vi har været på marken nogle gange nu efter Lotto er bekræftiget drægtig. Selvom hun er lidt mavetung kommer hun godt derud ad og nyder turene lige så meget som undertegnet. 
Tiden tikker nu - kun 3 uger tilbage før hvalpene ankommer. 
Både antallet og køn bliver yderst spændende samt hvilken der kommer til at bo her fremover.
Navnet er vist på plads - men det kan skam ændres en million gange før den skal chippes.

Vi er 4 nu der træner sammen. Det er smadder rart og rigtig godt selskab jeg sætter stor pris på. Så roerne bliver travet godt igennem, vi ser stand og et par hareture bliver det da også til i ny og næ 😀 og vi har været rigtig heldige med vejret.

I næste uge skal Lotto ud og løbe hverdag. Desværre er alt pløjet op herhjemme og jeg har kun marken op til vejen at gå på pt med mindre vi tager til Falster. Men motion skal hun have og jeg med.
September

Så har vi været en tur i Tjekkiet og besøge Best.
Parring i 2 dage som så gerne skulle udmunde i hvalpe omkring første halvdel i november.
Men - der er meget usikkerhed forbundet med om det er lykkes - jeg håber det naturligvis men naturens veje er ikke altid til at "stole" på.

Lotto var en engel både på turen og som hotelgæst. Selvfølgelig var hun god til at sove i arm og der var så at sige ingen larm fra hende til trods for der var mange nye lyde....der var faktisk ret meget larm i forhold til hvad vi er vant til: total stilhed.

Best var en rigtig dejlig hanhund - super godt temperament og en flyvende hund på marken. Den første dag gik vi over en stor mark og der fik jeg bekræftiget at han var den rigtig hanhund at bruge på Lotto. Han har desuden bestået den aller sværest all round prøve 2 gange og vundet den en gang. Det har kun 4 Weimaraner før ham.
Dvs - den weekend vi var der bestod hans lillebror den også så det tegner til at der skulle være lidt gods med i anerne.

Nu kommer så den "søde" ventetid. Med mit held er det nok ikke lykkes og så må vi afsted igen i marts/april.

August

Vi fortsætter med at "rende" i roerne.
Lotto tog stand og kort efter lettede haren selv og den blev fulgt på vej ca 10 meter. Også selvom hun var meget langt fra mig.
Det kommer lige så stille og roligt igen. Forrige gang stoppede hun de første 5 gange men den 6. - der gik det stærkt!

I nat underholdte hun lidt med at fortælle det var tordenvejr. Det plejer hun ikke så det var lidt irriterende. Måske der var noget specielt med det - hvad ved mennesker?

I dag er der lagt rottegift i garagen - GODT gemt væk.
Sådan en tur prøvede Jubii og Joker i deres meget unge dage.
En tur til dyrlæge og en længere kur på K vitamin bekostede den lille leg. Så det er gemt meget godt og meget grundigt så ingen hunde kan komme til det nu.

Nu må vejret gerne blive mere stabilt så vi kan gå på "stuegulvet" i roerne. De er lige tilpas høje nu og jorden stenhård når den er tør.

Det kan ikke vare så længe før hun går i løb og så er der snart hvalpe i huset hvis alt går som det skal.
Vi skal jo langt denne gang - til Tjekkiet til en lækker hanhund med både drive og fantastisk temperament.Ja det er et stykke tid siden nu hvalpene rejste til deres nye hjem.
De forlyder de trives og driver deres nye ejere til vanvid så det er som det skal være.
Alle 3 er re-vaccineret og godkendt hos de forskellige.

Til havefesten var Odin med følge (læs slaver) på besøg.
Peder og Rikke var her med Noah (plus en masse andre selvfølgelig). Fantastisk at se den store "knægts" tålmodighed med Odin der vandrede rundt på ham - det gjorde indtryk. Pragtfuldt temperament han har.


Danial har været med Odessa i roerne. Den lille dame fik rendt både hurtigt, stort og længe for en på 3 måneder. Hun er en lille dame med egne meninger.

Så kom O´Rex på besøg forleden. Han kunne godt nok huske der ligger et par ben i haven og på nul tid fik han samlet til "rede".

Lotto har været med i roerne flere gange nu og det er noget hun nyder. Sidst blev det til flere stand for hare meeen da vi nåede den 6. kunne hun ikke styre sig mere og den blev fulgt godt på vej.
Hun er ikke en pind påvirket af varmen så det er mig der må stoppe hende i tide. Hedeslag er ikke at spøge med.
Anyway - vi får et langt godt efterår med masser af muligheder at træne "de der hare" og min kondition. Sidstnævnte har meget at lade tilbage efter konstant sygdom de sidste par år.

Nu vare det ikke længe før turen går til Tjekkiet.
Det bliver spændende at se hvad der kommer ud af det.

Maj

Så måtte hvalpegården op og stå.
Sådan 3 små formår alligevel at lave en større sø end jeg kunne nå at tørre op. Så nu er de bag lås og slå om natten så man kan komme tørskoet igennem stuen selv i mørke.

MEN - er du gal de er utilfredse. Klokken er  3.23 og der bliver HYLET og TUDET. Jo - der er bred enighed om det er hamrende uretfærdigt at DE skal tilbage nogle timer bag tremmer.
Men det er nu ikke til diskussion, så tud bare af - I kommer ikke ud før klokken 7.

Lottos store mission er at få tømt deres fad med mad før de bliver færdige. Så der hjælper indhegningen også.
Hun er endelig ved at trække mælken tilbage nu og i kraft af de små grå rører sig mere har de antaget en mere strømlinet figur.

Når det bliver lidt mere tørt og lunt skal vi på skovtur, til stranden og selvfølgelig i byen.

-----------------------------------------------------------

Det har været en turbulent tid de sidste små 3 uger.

Jubii døde dagen efter Lotto havde født. Smerteligt at måtte sige farvel til en god "veninde"....kloge dejlige Jubii - du er så savnet.

Lotto har født sine hvalpe, deraf er der 3 der lever.
Naturens luner eller stress finder vi aldrig ud af. De døde hvalpe er obduceret og der er ikke fundet nogen skavanker eller arvelige defekter ved dem - så jeg må affinde mig med at det er sådan noget der sker af og til.
Dyrlægerne fortalt at det faktisk var 30% af alle opdrættere der oplevede det samme - mange taler bare ikke om det.
Ærgeligt - vi burde dele erfaringer til fremtiden.

Men de resterende små grå trives fantastisk godt. De har fået både navne og øjne, bevæger sig lidt usikkert rundt endnu men det varer ikke længe for de farer rundt i stuen og laver ulykker.

Her er blevet meget stille - alt for stille. Det er første gang i over 30 år jeg kun har en hund i huset (bortset fra hvalpene)
Lotto bliver nok en meget forkælet grå dame i den kommende tid.
En companion skal hun have inden årets udgang.
Hvem - hvornår og hvordan kommer senere.


April

Så er der ca 10 dage tilbage af Lottos drægtighed.
Der er mange bud både på antal og køn så nu bliver det svært at vente så længe med resultatet.
Bare de er sunde og raske så er alt godt.... de er alle velkommen.

På marken går det liiidt mere trægt med Lotto. Hun har ikke så meget fart på og stopper ofte op. Men fuglene finder hun og tager nogle flotte stande for de par høns vi finder.
Det er jo efterhånden de sidste ture da vildtet skal have fred.

Flemming var her et smut med Frida. Han blev vældig oprørt over den lille dame smuttede efter en hare 🤪 Så lydig som hun HAR været...jo jo - men mon ikke hun er vågnet rigtigt nu? 😀

Der kommer meget mere update når de små grå ankommer.
Marts

Lotto er nu blevet parret med Hero. En yderste venlig "herre" med den smukke sølvfarve vi ikke ser så tit mere.
Hero bruges all round på jagt, både til "vands og lands" og er en solid sund hund med et prima hoved både udvendig og indvendig.

Begge damer var i løbetid samtidig....og det er jo en "fornøjelse" da de begge bliver åhh så "jeg-MÅ-være-tæt-på-dig-moar" hele tiden.
Nogen vil nok påstå at det er de altid - mjaa .... det er så her vi glemmer en haretur eller to?

Men jeg glæder mig enormt til det kommende kuld. En af dem skal nemlig blive boende her. Største udfordring er navnet da de skal starte med O...der er mange bud lige fra afskyelige navne til meget morsomme. Mon ikke det giver sig selv når Frk O er landet?

Agerhønsene trives med den milde vinter samt at de bliver fodret. De letter dog for et godt ord så de får lov at være i fred.
Tilgengæld har jeg fået en flok fasanhøner til at gå - det bliver spændende at se om der kommer kyllinger til. Den gamle kokkemand er afgået ved døden for et måned siden desværre - han var jo blevet helt tamt tilsidst. Det var rigtig sjovt at se ham sidde en meter fra der blev fodret og så ellers skælde ud når der var tomt. Hundene havde han ikke meget respekt for - trykkede heller ikke når de stod for ham men stolpede fornærmet afsted.

Om 2 uger - bliver jeg nok nødt til at få scannet damen. Ventetiden er ulidelig.

November

Det er blevet til et par enkelte jagter hvor vi oplevede både fasaner, agerhøns, harer og råvildt.

Ingen fugl på tasken men gode dage med både Jubii og Lotto.

Sjovt nok er det Jubii der har leveret fasanerne og Lotto agerhønsene. Selvfølgelig er det tilfældigt men lidt sjovt det blev fordelt sådan. Jubii sekunderer Lotto fint men det er da klar kameraet ikke var med på jagt - så nul billeder.

Vi skal vel på duejagt en dag - må se vind og vejr samt tiden til det.

Jubii er endelig over sin løbetid og nu venter jeg på Lotto går igang.
Hun er meget stabil så det skulle gerne snart være oppe over. Og så kører vi til hanhunden denne gang.
Alt er klar til små vinter hvalpe - så det er bare at glæde sig og håbe der dukker LIDT mindre end 14 hvalpe op 🙂

September

Dejligt at kunne komme på markerne igen.
Godt nok er der harvet de fleste steder men det er da til at komme frem i. Så begge damer nyder en tur hen under aften når temperaturen er faldet og jeg får lidt luft i håret.

Første dag var Lotto alene med ude og tog en fin stand for en fasan kok og senere for hare. Som regel bliver der prellet efter sæsonens første fugl og hare men Lotto blev pænt efter opfløj af fasanen og den rejste hare. Det blev jeg da svært tilfreds over.Desværre har vi ikke set vildt siden men da det i reglen er lidt sent er fasaner gået "i seng" så ....

Tilgengæld fik hun stand for en fasan kylling på jagten - igen blev hun efter opfløj så nu håber jeg da at det også kan praktiseres videre på jagterne. 
Nu skal der bare lidt kondition på - de løber begge som om de altid har været det - men det er jagtlyst der driver værket og jeg er hunderæd for hedeslag. Så - mindre ture og så er det det.

Juli

Havefesten er overstået for i år. Det var som sædvanlig hyggeligt og sjovt. Ikke mindst var det dejligt at se "nye hoveder" og små grå der er blevet større.
Mange hjalp til - tak til Ole som grill mester/teltnedtager der sørgede for vi fik så hatten passede - Christina + "afkom" samt Tob/teltstiller - og AG/førende madoverhovede.

Mon ikke vi holder til et år til? Så længe teltet ikke er mere utæt går det nok 🙂

Damerne er i chok. Om ikke de blev smidt i bad igår.
Jeg tror faktisk jeg tog dem med "bukserne" nede for det tog de alt for roligt. Ellers har de været pænt døde i heden - selv kødben bliver indtaget moderat.

Høsten er godt igang. Nu skal vi snart på marken igen.
Jeg håber inderligt jeg er på vej op igen - damerne fortjener en ordentlig omgang aktivering. De har begge været utrolig nemme trods den manglende aktivitiet ud af huset.
Weimaraner er bare verdens bedste hund til at omstille sig.

Juni

Så er damerne ENDELIG færdig med løbetiden. Det trak noget ud denne gang- Jubii var næsten en hel måned!
Men nu kan vi begynde at komme lidt ud igen - bla var de en tur med hos AM igår og besøge brødrene. De fik meget tid til at gå med at inspicere det "nye".

Sidste søndag var vi i Vissenbjerg. 2 fra sidste kuld, Noah og Normann deltog i baby klasse. Begge tog dagen i stiv "arm" og fik da leget lidt med hinanden og andre.

Flemming fortæller det går fantastisk med Nida - hun apporterer spontant og aflevere uden problemer.... meeen - i samme åndedrag skal vel nævnes at hun også stjæler fra køkkenbordet men sådan noget er vel ikke arveligt? 😙

Jeg håber der bliver et herligt hunde fremmøde til havefesten den 5. juli - vejret er bestilt og teltet ser ud til at blive fyldt til randen i år. Vi får at se - alt kan jo ske.

Maj

Det er en stille måned hvor apporteringen bliver trænet lidt sporadisk. Lotto har været med en enkelt gang og henter det vildt der bliver lagt men derfra til at syntes det er sjovt skal der være vand med. Så vi venter på det bliver lunt nok.

Ninja er kommet til skade med sit øre på torne. Det har krævet 3 sting og en indlæggelse 1 døgn. Han havde blødt temmelig voldsomt.

Nestor har været smittet med hundesyge til trods for han er fuldt vaccineret. 1 uge lå han med feber men er heldigvis helt oven på igen.
Så - ulykker nok - dem vil vi gerne være foruden tak.

April

Så er rapsen efterhånden for høj og snart i blomst til vi kan gå der.
Harerne er kommet tilbage efter års fravær og det er fantastisk at se dem igen. Pt raser hormonerne og de er uden for "pædagogisk" rækkevidde.
Agerhønsene er parret ud - så "vi" sniger os i stand når vind og mulighed er til det.
Selvom Jubii stadigvæk har "hvalpefedt" ryger hun afsted med høj fart og hun nyder det naturligvis lige så meget som Lotto.
Jeg glæder mig til vi kan komme til vandet - så skal de nok få brændt krudtet godt af begge to.

Pt følger jeg Normann og Nida/Frida til træning. De kommer hver mandag her i jagtklubben og det er fantastisk at se hvor de udvikler sig. Nida har allerede fin stand og sidst fik hun en kok som hun rejste efter ordre. Det er bare iorden. Flemming er så en dygtig hundefører der ved hvad der skal til - men det tager jo ikke fokus fra at Nida har et godt fundament. Og det er jo glædeligt.

Ellers går det fint rundt omkring - man siger at intet nyt er godt nyt.
Heldigvis er der flere der jævnligt selv kontakter mig - og så får jeg beretninger om de fantastiske små grå.Marts

De 2 damer nyder godt af det kun er dem nu. De kommer enkeltvis en tur på marken og vi er så heldige at fodringen har givet pote så her er både fasaner og agerhøns nu.
Så det bliver til en stand eller 2 til stor glæde for både dem og jeg.

Jeg er så glad for at høre fra jer med hvalpene - også de "gamle"! vel at mærke. Gruppen på FB håber jeg bliver fyldt med billeder og beretninger hen ad vejen.

De 2 "gutter" sydpå har det godt og er faldet til hos deres familier - det er selvfølgelig dejligt men er det ikke lidt forræderisk? 😋

Nu håber jeg det snart bliver varmt nok til at kunne tage til vandet. Begge damer elsker vandet så det er da planen at vi skal bruge tid der.

Jeg selv har åbenbart et længere sygdomsforløb foran mig endnu....
kan ikke prale af at det er noget jeg har tålmodighed til.

Fredag var en underlig dag. Der rejste Ninja til syd Frankrig.
Det var sådan en underlig fornemmelse at sige farvel vel vidende at jeg sikkert aldrig kommer til at se ham live igen.
Det kan ikke "undgåes" at knytte sig endnu mere til de hvalpe der bliver lidt længere.
Nu er det kun Nestor der er tilbage. Han skal også ud på en lang tur i morgen - længere end Ninja - og han skal flyve af 2 omgange til Rumænien.
Constantin (den nye ejer) kommer til KBH i morgen for at være på samme fly hele vejen - så det er ganske betryggende trods alt.

I går var Jubii og Nestor en tur på marken. Vi så 1 fasan -2 par agerhøns samt en hare. Jubii nåede kun at tage stand for fasanen og da han blev lettet fik Nestor rigtig store øjne.....og prellede.
Desværre lå begge par høns i medvind og Jubii nåede kun en kort stand for det ene par uden Nestor fik set opfløj.
Tilgengæld (SURPRICE) blev haren fulgt lidt på vej... AF BEGGE GRÅ DYR! Jo jo - æblet falder ikke så langt fra stammen meeen 10 uger gammel 🤭

I dag keder den lille mand sig. Det er der ikke noget at sige til. Så nu kommer han med på en lille tur til byen og får lidt nye indtryk.


Så er en del af rødderne rejst hjemmefra. Pt er 3 drenge tilbage.
De 2 skal ud af landet og gerne "blande" sig med avlen (hvis de bliver gode nok) andre steder i verden.
Den 3. - ja der valgte den der havde bestilt ham bare at blive væk. En kedelig trend der åbenbart er ret udbredt iflg DKK.

Pga min sygdom måtte jeg afskrive Nessie. Nøj det er hårdt. Min lille drømme pige jeg havde glædet mig så meget til. Men jeg ved ikke hvor lang tid der går før jeg er kampklar igen og det er ingen hundehvalp tjent med.
Så jeg skal have fundet et godt hjem til den lækre hanhvalp, der nu er tilbage.

Tilbagemeldingerne har været meget positive. Det er så dejligt at høre fra jer derude hvordan det går - både med nye  - men så sandelig også "gamle" hvalpe.

Vi har været en tur ude på marken mens der endnu var 6 - vi så agerhøns flyve op og de blev præsenteret for færten. Det var sjovt at se hvordan de ændrede adfærd fra at gå rundt om benene på mig til de derefter stak næsen i sky og selv søgte 40-50 meter frem foran mig bagefter.

Lige nu er det indkald, renlighed der har hoved prioriteten og så skal de med en tur i byen og præsenteres for diverse indtryk og mennesker.

Både Lotto og Jubii er super dejlige. Jubii leger med dem og Lotto er tanten der siger lidt fra ind imellem. Hun vil ikke have ædt sine poter - der sætter hun lige godt grænsen.

Februar

Så har små grå været på have arbejde. ALT der kan skal der bides i - sådan er det bare. En enkelt gik i gang med tørrestativet hvor et uimodståeligt tæppe hang og flagrede. Det er færdig med at hænge mere.

Det er så lækkert at se Jubii med hvalpene. Nu er det blid leg og hygge. Ofte ligger de i lag rundt om hende og enten nusses af hende eller sover sammen.

I dag fik de deres første kødben. DET var et hit. 9 startede med hvert sit og en enkelt sluttede at med at ligge med 5. Grådig fætter.

De har været fantastisk hurtige til at sige fra når de "skulle" og i dag gik den første til døren og ville ud. Så er det man sidder med en lille tåre og er en stolt plejemor til de små grå.

På tirsdag bliver de vaccineret og chippet. Så er de officielt Ninja, Nimbus, Normann, Noah, Nelson, Nestor, Nell, Nida og Nessie.
Alle ejere har selv bestemt de respektive navne minus 1

Det er udetid - heldigt det ikke er så koldt så de små for lidt tid til at inspicere diverse nye ting de støder på.
Der skal en del aktivering til efterhånden... når de render rundt i stuen er der INTET der er helligt. Alt skal bides i så ledningerne har fået nye højder og der er "naturlige" forhindringer sat op rundt om.
Ikke at de afholder dem fra at forsøge på at komme igennem ... nej nej .. der er sådan en indbygget radar der peger "DEN VEJ" og den følger de små grå slavisk.


Der er ved at komme styr på hvem der skal flytte hvorhen - det er et noget af en opgave diverse kommende ejer skal finde ud af.
Falco familien fandt deres familieforøgelse igår - tæverne er på plads - og så skal jeg finde de 2 der skal udenlands. Svært når de i bund og grund er ret ens.


Så har de små grå været ombord i fuglevildtet. Det var interessant!
Endnu er de så små så de ikke har fundet ud af at stikke af med vildtet fra hinanden - men lur mig - der går ikke så længe endnu.

De trives fantastisk godt - spiser til den store guldmedalje. I stuen forsvinder de ud i alle hjørner for at undersøge ALT! Selv Cockeren bliver beset - dog lidt på afstand da den er med lyd.
Når de er ved at være trætte søger de selv tilbage til deres "kravlegård" og så er det bare at lukke op.

Der er endnu en hanhund tilbage - der er rigtig mange der spørger til ham - men ingen der endnu har bestemt sig for Nelson.

Januar

Hvalpene er nu 3½ uge, fået sin første ormekur og er begyndt at få fast føde.
Personlighederne titter frem - hos nogle mere end andre meeeen det kommer....

De har opdaget de har stemmer, kan gø og det gør de så når der er noget de vil eller skal. Deres døgnrytme er endnu baseret på spise og sove men nu er der også kommet hyggekontakten ind i billedet.
Havde det være sommerhvalpe var de kommet ud første gang - pt er her snestorm og brændeovnen knitre i stedet. Små grå skal være lidt ældre før de får den oplevelse - det er for koldt éfter min mening.

Der er flere der sværmer om den sidste ledige hvalp men ingen kan beslutte sig endeligt. Så han har fået navnet Nelson....med historien in mente må han have en fantastisk fremtid foran sig.Så er der gået præcist 2 uger.
Hvalpene har fået øjne - flerdobbelt vægten - Jubii ligner en produktiv ko - så alt er i skønneste orden.
De små grå er ved at foreberede sig på spurt... lige nu races der rundt i kurven - rokerer rundt i bunker og så ellers være parat til babserne "kommer forbi".
Om dagen ligger Jubii der on and off, hvor natten så er dedikeret til 24/7 pleje.

I dag har Lotto været med i bilen og Jubii alene hjemme med bavianerne. Alt var perfekt da vi kom hjem - så bliver man bare en glad "hundemormor".

Næste trin kommer til at bestå i de små bliver præsenteret for vildtet. Det kommer der naturligvis lidt billeder af.

1 uge er gået og hvalpene har fordoblet deres vægt.
Der bliver gået til den i kurven - allerede nu skiller de sig lidt ud fra hinanden og man fornemmer mere eller mindre temperament samt vilje i den enkelte.
Jeg fornemmer de små sprækker - det var nok ikke længe før der er "blå-lys" på vej. 🙂

1 hanhvalp er ledig i skrivende stund

--------------------------------------------------------------------------------------

Så er hvalpene kuperet efter alle kunstens regler.
Alle har det fint og de ser ud til at stor trives.
Jubii derimod er blevet "vanskelig". Hun skal have særbehandling - have maden serveret og væsken skal bestå af ymer/fløde/æggeblomme blanding. Serveret naturligvis jaja.

Lotto er den perfekte moster - hun holder ærbødig afstand men er meget interesseret i de små når jeg sidder med dem på skødet.

Så nu beder jeg om en mild vinter hvor hvalpene kan komme ud når det bliver tid - frost - is er ikke så populært hos små hvalpe.

Jubii er igang med at føde hvalpe. Indtil nu er der 5 hanhunde og 4 tæver.
Alt er forløbet uden drama - fra Jubiis side ihvert tilfælde - og alle har det godt.

December

Ditto sov stille ind den 10. december.
Hun havde desværre fået Cushings syndrom og jeg havde fravalgt behandling pga de mange bivirkninger.
Det sidste døgn var hun rigtig i hopla - for rundt i haven - åd som en tærsker og udførte sine Dronninge gerninger i flokken.

Hun bliver svært savnet. Hun var altid min grå skygge - fræk som en slagter - fantastisk temperament - dominant men aldrig aggressiv - og ikke mindst var hun en fantastisk smuk jagthund med stort J.

Jeg mindes hendes svære apporteringer - hendes fabelagtige søg og næse, vandpassion. Hendes vildsvinejagt da hun kun var 8-9 mdr - da hun affangede sit første stykke råvildt.
Hendes skønhed fik jeg øje på da Marietta udstillede hende til bavour.
Hun var den perfekte mor til sine hvalpe og ikke mindst har hun givet sin jagtlyst og sundhed videre i avlen.

R.I.P. min smukke dronning.

Bittersødt er det - Jubii venter hvalpe - dem glæder jeg mig til at hilse på. Livet går videre uanset.

Oktober

Ditto er blevet en tyran!

Når hun vil opnå noget ligger hun og bjæffer enten foran madskålen. Hun bliver ved til jeg har smidt nogle kugler i.
Så er det foran vandskålen hvis hun mener der ikke er nok i eller det skal skiftes. Her og nu vel at mærke!
Så skal hun ud - det skal også være på en studs.
Derefter skifter hun taktik. Smider sig oven på ens korpus for nu skal HUN have kæl!
Snart 11 år gammel - og ikke en pind sær 😀

Jubii er gået i løbetid. Det betyder vi snart skal på herre besøg.
Så måske det bliver rigtige nytårs hvalpe?
Ditto er også i løb nu.
Lotto er sædvanligvis ikke med i den "sammensværgelse" - hun plejer at gå en måned efter.

Markerne har været mere end våde så damerne har ikke været ude og spæne rundt et par uger. Alternativet er en skovtur i snor. Det er ikke sååå spændende som det frie liv.Så har Lotto og jeg været på flere jagter. Den ene gang var hun eneste hund og der var rigeligt at lave. Hun brændte af efter 2 harer men rådede bod på det med 5 gode fugle.

En af de andre gange var vi hos Peter med Mash og Hector.
Der fik vi rørt benene OG harene skulle jeg hilse at sige.
Hvis jeg må vende det om - så stoppede Lotto for en af dem. 😋
Fantastiske marker og MEGET af dem - fuld forplejning - en rigtig god dag og vi siger tusind tak Peter.

Jubii har været med ude og gå spor, måske noget at fortsætte med vinteren over både med hende og Lotto. Det er nok mest mig det ikke rigtig fanger.
Ditto har selvfølgelig også været med på markerne - hende må jeg "tvangs-stoppe" da hun ellers vil rende livet af sig. Synd hun ikke bare er 2 år....hun opfører sig sådan når snoren bliver taget af.
Sidste nyt med hende var i søndags. Da måtte jeg en tur til dyrlæge. Den gamle kone havde fået blærebetændelse.

Vi har deltaget i en film, der bliver lavet om stående hunde.
Det bliver spændende at se hvornår den bliver tilgængelig.

Omkring os vokser rapsen op. Der er råvildt og harer uden for havelågen. Nu tror jeg Lotto skal lære at holde sig fra pelskåberne for alvor. Det må være muligt på denne årstid. Tror jeg. 😙

September

Sommeren har været i renoveringens tegn.
Hundene har selvfølgelig deltaget og har båret deres del af træ, pensler og maling på "tøjet".
Vi har været en tur i Tyskland på vores "sædvanlige" sted. Mødte dejlige mennesker og Weimaraner samt fik gået nogle lange ture i skoven hvor tøserne fik lov til at spæne af. Da bilen er skiftet ud med en mindre var Lotto på ferie hos AM, hvor hun dels indtog huset som sit eget for derefter lægge beslag på Thomas og hans seng.
Vi fik set både væsentesten og udstillingen, vejret var med os og det var hverken for hedt eller regnede.

Hjemme igen har vi været på marken flere gange. Konditionen kunne have været bedre - min altså.

Det bliver til lidt jagt på agerhøns senere i september - så det ser vi frem til.

Juli

Havefesten er et overstået kapitel for i år.
Jubii var ikke helt færdig med løbetiden, så hun var forvist til bilen når hanhundene slog sin folder på matriklen.
Grisen måtte udeblive da "drengene" ikke havde ópdaget der var gået et år - så ingen låg til grillen i år 😋
Ag havde tryllet - super lækkert det hun havde fundet på og der var noget for enhver smag.
Jeg fik "astiet" den så nu slipper jeg for at holde nytår 😙

Tusind tak til alle jer der kom og bidrog til en festlig egtermiddag, aften og nat!

Hundene trives - det bliver ikke til meget træning pt.
Planen er vi skal til vandet og så få kondien op med gode lange svømmeture.

I dag var Ditto med på tur. Den gamle dame forlod os ind imellem og tøffede rundt i haven. Men! Hun var så sandelig gået for at jagte lidt for sig selv. 
Rundt om søen på mine venners grund, havde hun fået fasaner i næsen. De skulle selvfølgelig "forstyrres" og jeg opdagede først hendes forsvindings nummer, da kokken hang i luften.
Jo sådan noget bliver hun aldrig for gammel til - kun at lystre.

Juni

Vi er kommet godt ind i juni måned nu.
Hundene tilbringer det meste af tiden udendørs og flyder på deres tæpper og puder rundt om.

Vi har haft en modig kat jeg har måtte jage ud flere gange. Desværre er den af en anden mening.
Jeg var rundt med havetraktoren og slå græs og hundene fik pludselig mere travlt end normalt. Over broen sprang katten skarpt forfulgt af 3 grå damer. Heldigvis er det ikke nogen prydhave så der var masser katten kunne gemme sig i og jeg så den igen da den for ud af en busk og sneg sig langs åen. Inden de grå fik møvlet sig igennem diverse buske var den heldigvis uden for fare og fik spurtet det sidste stykke til hegnet og kom ud.
Mon den kommer igen nu?

Lotto går til træning. Det gør Milla hvalp også samme sted.
Vi er ialt 7 Weimaraner fordelt på 2 hold efter "alder".
Jeg må indrømme det er sjover at gå på marken men jeg vil jo også gerne have en hund der kan lidt mere end det.

Næste måned holder vi havefesten - den glæder jeg mig til - ikke mindst at se alle jer der kommer.

Maj

Vi fik mange gode ture på marken i april. Lotto kom næsten i form - ikke mindst af et par hareture på både fært og syn.
Sidste lange tur gik hun fint hele marken igennem - hun blev kaldt på plads da jeg så en hare smutte og fik "dæk" ture til vi havde passeret færten. Hun afsluttede med en flot stand for en single agerhøne - blev i opfløj - så det var perfekt.
Nu er hun kommet i løbetid så starten på apporterings træningen skal nok blive interessandt.

Både Ditto og Jubii har også været ude og spurte. Ditto hopper stadigvæk i vandhullerne efter ænder - det har jeg opgivet at få hende til at lade være med.
Jubii har nydt det i stor stil og er ved at få sin figur igen.
Hun går super godt trods det er længe siden hun havde været med.

Nu håber jeg på vi får et godt efterår med masser af stub, skrub og masser af vildt. Vi skal da på nogle jagter og dem glæder jeg mig rigtig meget til.

Hvalpene går det fint med. Sidste besked var Milla havde haft en flot stand for fasan så Sven var "rørt" til tåre 😋- ikke ringe af en 3. mdr gammel hvalp.

April

De fleste små grå blev afhentet inden for et par dage. Allerede da begyndte det at føles tomt. Da den sidste der skulle afsted rejste var det næsten ikke til at bære. Det lille hoved sad der og kikkede rundt inde i bilen og så tog de afsted.
Jubii og Lotto gik rastløse rundt - Ditto nød freden og jeg vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mine hænder.

Jeg glæder mig hvergang over at høre hvordan det går - stort som småt - de billeder jeg får tilsendt samt historier om hvalpenes nye tilværelse. Tak for det.

Lotto og undertegnet har været så heldige at blive indviteret med på træning sammen med nogle engelske hunde - lækre sættere og Breton + deres skønne ejere. Så der fik Lotto strakt benene for første gang i flere måneder + jeg også fik luft.
Nu har vi været ude nogle gange siden og det er ikke skortet på hareture for den lille dame. Noget vi (jeg?) arbejder ihærdigt på at få stoppet hende i. Det må da lykkes en dag.
Tager hun stand for dem er hun hidtil blevet efter at have rejst dem - men på synet.... wroooom afsted.

Jubii ligner snart sig selv igen bortset fra nogle kilo for meget. Ditto har det også fint - så det er bare dejligt.

Marts 2013

Så har hvalpene været hos dyrlægen til vaccination og sundheds tjek. Heller ikke en tissetår denne gang....armen de er bare fantastiske!
Jeg fik labbet dylles ros i mig for det fine kuld - der var ikke et øje tørt.
På vejen hjem snorkede hele bundtet også uden uheld i bilen. Lucky me.

Dagene er gået med at aktivere de små med diverse vildtarter - slæb og lidt stand træning. Alle er flinke elever.
Når de har buldret rundt er stuen næste projekt de går meget højt op i. Intet er helligt - alt bliver undersøgt for legeværdi. Visse ting er vi ikke helt enige om er for deres tænder så som ledninger. Efterhånden er de ved at lære at holde sig væk fra netop disse elementer til alles tilfredshed.

På tirsdag rejser de første (om vejret vil) og så ebber det ud til den 28. Kors her bliver tomt - jeg kommer til at savne hver og en, lyden af travle poter over gulvet og bunken der sover langs sofaen når der ikke er mere batteri tilbage. Verdens smukkeste syn.


---------------------------------------------------------------------------------
Der er liv i alle kroge i huset. De små farer rundt - alt skal undersøges, slæbes rundt på - bides i... alt imens jeg stormer rundt og holder dem fra ledninger og andre spændende sager.
Når de så har været både ude og inde siger det BUM og alle falder omkuld på tæppet under sofabordet.
Diverse vildarter er præsenteret for dem - det er yderst interessandt... ræven bliver angrebet, kaninen slæbt rundt med og fugle ryger der en fjer af ind imellem.

Udendørs er arealet udviddet til haven. Desværre er det blæsende og koldt så det er kun små ture rundt endnu - de får hurtig strithår og fryser. Alle som en gør sig rene ude - så det er dejligt de har fundet ud af at flytte "kanal-rund-farten" til andre arealer. Kun om natten er der et hjørne med aviser der bliver benyttet og enkelte smuttere i løbet af dagen.

"Moster Lotto" er helt fantastisk med hvalpene. De kravler rundt på hende og hun nusser og pusser dem. Lige til en af dem har hakket gebisset i en af hendes dievorter - så bliver hun noget stramtandet.

Alle hvalpe er efterhånden valgt ud af deres kommende ejere. Der er en lind strøm der gerne vil besøge deres nye familiemedlem. Det er blevet til lidt sjove navne i den forbindelse da kuldet skulle starte med M.

I dag fik de deres første kødben. Det var et hit - ingen var i tvivl om hvad sådan et skulle bruges til. Efter 1 times gnaskning ryddede Jubii op og de store fik alle gjort kål på resterne.

Februar 2013

De små er sandlig interesseret i det vildt de bliver præsenteret for. Ræv, sortfugle, duer, fasaner, agerhøns og kaniner - alt blev nøje undersøgt, smagt og gået på. Man kan se hvordan de bruger deres næser - vupti og de vågner helt op når der bliver lagt noget.
Derimod andre "fremmedlegmer" har mindre interesse og får ikke meget opmærksomhed.
De er på benene nu - prøver at sætte i trav men tumler gerne om efter nogle meter. Kurven er holdeplads efter mad hvor de slikker hinanden rene igen - ellers sover de udenfor på et tæppe. Når de så bliver båret op for natten bliver de i kurven til det er tissetid igen.
Man kan allerede mærke forskel på deres temperament. De er ved at udvikle sig til små personligheder.


-------------------------------------------------------------------------------------
Så blev banden 3 uger i dag.
Deres territorium er blevet udviddet med 12 kvm og det har givet en "anelse" uro i geledderne. Knirkelydene er erstattet af høje skrål og man finder andre sovepladser end i kurven.
Pt er det en form for gøen de er ved at udvikle - lyder mere som en influenza ramt 80 årig men de skal nok få det lært.
Fastfood er en prøvelse. Med store anstrengelser prøver de på skift at drukne både sig selv og naboen - alle har overlevet indtil videre.
Når alt er indsmurt kommer Jubii og tager "opvasken" og får rengjort alt og alle. Derefter snorkes der igen i diverse stillinger indtil det går løs igen.

Det er fantastisk at se hvordan de andre 2 damer hjælper til. Når en af hvalpene får krammetur vasker den både samtidig og på skift.
Ditto prøver stadigvæk at stjæle et øjeblik i kurven med dem - men der sætter jeg så grænsen. Jeg tror ikke der er mange der oplever at flokken er med om hvalpene - det er fantastisk at opleve.

Det eneste der er at brokke sig over er at de er super vagtsomme nu. Der bliver gøet af alt og alle. Træls - men sådan er det jo.


----------------------------------------------------------------------------------------
Så er sidste hvalp reserveret - hun er den eneste der mangler et navn endnu. På torsdag bliver de registreret i DKK - chipning skal naturligvis foregå hos vore uovertrufne dyrlæge når de er ca 5 uger gammel.

Vi har været hos dyrlægen i dag og Jubii er tjekket igen. Hun havde lidt feber og har fået behandling. Alt så normalt ud så jeg håber det er overstået og ikke når at udvikle sig.
En af hvalpene havde lidt øjnbetændelse i det ene øje - den skulle blive helt fin igen inden et par dage.

Sidst hvalp blev reserveret igår - så det lille håb om der skulle være en tilbage og det ikke gjorde noget, blev dermed afgjort.
Lotto trænger til at komme ud og blive gennemtrænet i foråret - så må jeg se hvad det bringer.
----------------------------------------------------------------------------------
Så har de små grå fået øjne. De bumler rundt i kurven når de ikke foretager flugtforsøg over "stepperne". Det foregår under høje hyl så man ikke er i tvivl om en er på afveje.
De ser alle ud til at blive godt pelset på bug og ben. Der er lidt forskel i størrelse men det ser ud til nogle af dem vokser i ryk.

Jubii er en fantastisk mor-hund. Hun ligger hos dem konstant, sover sammen med dem hele natten igennem. Det der har været svært med hende var hun ikke spiste før hun fødte og heller ikke bagefter. Så der er kræset om hende med alt jeg har kunne finde på. Hvad der er indkøbt til den hund er alt fra pålæg, ymer, fløde, æg, hvalpefoder og dåser fra dyrlægen, hvalpemælk, kyllinger, tun - nu får hun ren barf, olie og grønt.
Mon ikke jeg får Danmarks mest kræsende hund ud af den omgang?

Lotto og Ditto er begge hvalpesyge. Når Jubii er ude vil de begge meget gerne op i kurven og passer jeg ikke på har en af dem fået lagt sig. Det skal nok blive muntert når de begynder at spæne rundt. Det ser jeg frem til.

_____________________________________________________
Januar 2013

Den 22. fødte Jubii 9 hvalpe. De 5 kom på 3 kvarter og de sidste inden for få timer. Den 1. ude i sneen - så hun startede hvor Ditto sluttede med Logos.
Hun er formidabel god - accepterer de andre hunde - ovenikøbet tæt på kurven. Så der er fred og ro over hele linien.
Lotto ville meget gerne overtage de små - Ditto skælder hende ud og så er balancen genoprettet.
Men selvfølgelig skal der da være lidt problemer. Jubii har været svær at fodre da hun er blevet usansynelig kræsen. Det er der så råd for og hun er bestemt ikke tynd.
Igår blev kuldet kuperet minus en der skal til Finland. Den kommende ejer vil køre for at hente hende - noget af en tur - først nordpå og gå lidt på jagt - så til Danmark og hilse på hvalpen og så retur igen. Papirerne skal være iorden inden afrejse så hvalpene bliver registreret hurtigst muligt når de sidste har bestemt sig for navne. Der er 2 ledige hvalpe - en af hvert køn. Dem må jeg så finde et brugbart navn til.

Pia var forbi i går og havde varmelampe med - 13 minus grader kan man godt mærke i et gammelt bondehus så det var jeg glad for.

I morgen bliver resten af hvalpe indelukket lavet i stand og fra næste weekend kommer de første og hilser på deres nye familiemedlem.

------------------------------------------------------------------------------------

Det er en kamp for at få Jubii til at spise nu. 20 forskellig slags hundemad er ikke faldet i hendes smag. Tun, hvide fisk, rå kylling og oksekød kan til nød gå. Så der tænkes en del over den grå tøndes indtag. Det er små portioner bevars - meen hun måtte da gerne kikke lidt dybere i skålen efter min mening.

Alle 3 var med på marken i går og alle 3 fik rendt en del. Først da vi kom over bakken fik jeg øje på hvorfor vi ikke skulle videre den vej. En rudel var stoppet op og kikkede i vores retning - så jeg vente om og gik en anden vej hjem.
Men selv Ditto fulgte med uden for mange afstikkere og først da vi var tæt på huset løb hun til lågen som vanligt.

I dag har vi været hos AM men nåede ikke ud på folden inden det var mørkt. Tilgengæld hyggede alle hundene sig i haven og fik rendt en del rundt.

Nu må det gerne snart nærme sig torsdag tak!

-------------------------------------------------------------------------------------

Så fik jeg endelig taget lidt billeder i dag.
Vejret var fint så vi nøjedes med at gå på marken. Ditto den tosse vil bare ikke med - hun bliver stående foran lågen og glor efter os og så tøffer hun lidt rundt i krattet og snuser rundt mens hun venter på vi kommer tilbage.

Det er en glad Lotto der bare farer afsted - der er flere harespor, fasaner og andre fugle der skal undersøges alt imens Jubii humper efter hende ... og sjældent når frem før Lotto er videre.
I morgen begynder vi så småt at ommøblere så hun får fred til fødslen og fremover får sin mad der.
Om 10 dage ca er alle meget klogere - der bliver talt ned og der bliver målt maveomfang - i dag 87 cm.


-------------------------------------------------------------------------------

Stakkels Jubii... hun er godt nok besværet nu. Man kan vel dårligt kalde det gallop mere. Men hun skal da med ud på turen og får da også løbet lidt når Lotto trækker hende med.
I dag var det så ikke så godt for hunde poterne pga frosten i jorden. Vi er begyndt at gå på hveden nu, da næsten alt frøgræsset er pløjet op.


I morgen kører vi til dyrlæge med Trine - hun har hostet temmelig længe. Hun er behandlet for lungeorm men det er længe siden hun blev erklæret fri. Hun er også undersøgt nogle gange uden der kunne påvises noget. Så det er nok et røgntbilled der skal til for at se om der skulle sidde en knude.

Jeg havde hevet en kylling frem til optøening. Den skulle Jubii have i løbet af dagen. Da telefonen ringede var jeg nødt til at smutte i en fart og glemte alt om kyllingen.
Behøver jeg at uddybe den var væk da jeg kom hjem?
Synderen var let at spotte - Jubii med endnu større vom!


---------------------------------------------------------------------
Nå jeg fik taget munden for fuld i går.
I dag var alle 3 med på marken og der lå Jubii ikke på den lade side. Selvom det silede ned var der fest i bentøjet og de nåede godt omkring før vi vendte om igen.
Selvfølgelig skulle Ditto lave sit stunt med at skulle til bilen først - det er ikke så heldigt da der er katte på gården.
Fremover kan hun se frem til seletøj fra hun begynder at ane hvilken vej vi skal. Tror hun har arvet det fra Frida 🙂


------------------------------------------------------------------------------------------

Stakkels Jubii. Hun ligner nærmest en flodhest med et lille bitte hoved og 4 stænger til at bære korpus rundt med.
Hun passer godt på sig selv når vi er ude. Ikke noget med at flyve over havelågen hos AM men venter pænt på der bliver lukket op.
Logos og Joker holder ærbødigt afstand når hun svanser vrikker rundt og "ejer det hele".
Ditto og Lotto havde andre gøremål i haven og kom kun for at tjekke om jeg nu var der endnu.

Tæpper, klude og hvad dertil hører er parat - nu er der kun ca 16 dage endnu.

Hun har ikke så meget fart på mere ude. En lidt tung gallop bringer hende frem på marken og hun bruger en del af tiden på at undersøge diverse haresæder. Så Lotto tager tørnen som jagthund og Ditto følger så godt med hun nu kan.
--------------------------------------------------------------------------------------
Alle 3 damer var en tur på marken i dag.
Lotto tog stand for en hare der smuttede før jeg nåede frem og hun røg efter den et stykke men kunne fløjtes af. Succes!
Jubii skulle naturligvis afsted efter Lotto, for at følge op på det Lotto ikke helt fik gjort "færdig" hmm - men hun stoppede dog også efter et par kraftige fløjt.
Ditto passede sit eget i hendes tempo - men vi fik alle rørt os lidt og nød det fine vejr.

August

 Så er alle hvalpene rejst og her er faktisk blevet stille... meget stille.  Frida har været påvirket af det ...hun har fundet på unoder jeg ikke har stiftet bekendtskab med før og af den slags jeg gerne er foruden. Men selvfølgelig er hun tilgivet. Hun var meget glad for hvalpene så der var ikke noget at sige til det.

 Det har været et fantastisk harmonisk kuld - ingen slagsmål eller andre overensstemmelse, de kom når man kaldte og hele Banden var mere eller mindre samlet hele tiden. (nu er det ikke fordi der har været det store bøvl med andre)

Jeg er rigtig glad for den Kontakt de forskellige nye ejer opretholder og sender billeder Det betyder rigtig meget.
Umiddelbart virker det som om alle trives og har det godt.
En har været ramt af mave virus.. sikkert det samme som vi oplevede her i huset. Han har det godt igen.

Eftersom det har været drønende  hedt har vi været en del ved vandet for at Frida kunne blive motioneret.
Igen har hun givet mælk til den sidste hvalp forlod os så hun ligner et rokoko møbel under maven. Det har trukket sig noget op men jeg tvivler på at det bliver rigtig pænt igen. Heldigvis (tror jeg )  er hun nok ret ligeglad. 

Der er høstet udenfor døren så måske vi skulle tage en tur over marken hvis vi kommer tidligt nok op... før varmen.

I morgen kommer Kenneth og Pia med R`Heimdal og så skal vi til vandet en tur Det bliver hyggeligt og sjovt.

Både Qonrad og Qolon er HD fotograferet til til A.... tillykke til jer 😘

Juli

Alle hvalpene trives i bedste velgående.
De er aktive og de går til stålet når de får vildt så som ræv.
De har været med ude og køre i bil nogle gange uden problemer eller skrigerier. 

I den kommende uge skal de med på besøg på en gård og opleve nye omgivelser og så skal de til dyrlægen .. vaccineres og helbredsundersøges på fredag ... der bliver de også chippet og får deres respektive navne.

 Mens alt det der står på er Frida en fantastisk mor selvom de fyldt 6 uger giver hun stadigvæk mælk og hun er om dem hele tiden.
Lotto er den sure mormor som skælder ud og sætter den på plads  så der er arbejdsfordeling.

Jeg glæder mig til at have Frida for mig selv. Så skal hun rigtig få lov at komme med ud og komme til vandet. Og ikke fordi det er ikke vemodigt at komme af med hvalpene - de bliver nemlig savnet.------------------------------------------

Hvalpene har fået øjne nu at der er rigtigt kommet liv i kassen.
De spiser og sover og så tager de nogle ture rundt og ender i små bunker hvor de ligger og mumler.
I de nærmeste dage skal de over i den store kasse så der rigtig kan røre sig og så begynder tiden med de skal have fast foder.
Det er altid en oplevelse de første gange indtil de har lært at holde balancen. De er jo kun små 3 uger på lørdag.
Lige nu bliver deres sanser stimuleret og man kan virkelig se hvordan de allerede bruger deres næser. 

De er dejlige harmoiske og er rolige "på armen" så det bliver spændende at se om de udvikler sig videre i den retning.
Fridas meget rolige og afbalancerede væsen smitter af og selv Lotto få lov til at være med til at passe dem. Det  giver en god harmoni i hvalpene.
Lotto er super fin - hun er "med renser" og ville meget gerne have en større rolle end hun har. Så må vi se om hun tager brølet frem når de begynder at myldre rundt.

En af en af tæverne er blevet ledig. Måske hun skal blive her?
Det vil tiden vise.... 

I dag får de deres navne. Jeg kører til DKK og så er de officielle "R" hunde. Alle ejere har givet dem det navn de specielt ønsker.


Maj

Så er vi på fodring et par gange om dagen. Her bliver de ellers kun affodret om aftenen når vi ikke skal ud mere andet end for at tisse af for natten. En gammel dyrlæge lærte mig en masse og i sin tid sagde han de fleste han havde inde med mavedrejning var efter foder og de så havde rendt rundt. For ældre hunde kan det desuden opstå ved pludselig forderskifte.
Så - til begge damers fryd bliver der nu serveret 2 gange. Løbetur er om aftenen og så mad derefter. 

Maven vokser og alt foregår i ro og fred. Og tankerne om hvor i stuen jeg skal rydde har meldt sig. Jeg tror de skal være et andet sted denne gang. Det bliver jo højsommer når de skal til at komme uden for. 

Der kommer løbende meldinger ind fra kuldet med Cody og det går rigtig godt for dem alle. Desværre har corona lagt en dæmper på alle aktiviteter men det er så ens for alle. Men der trænes hos diverse og det går strygende. 
En af hvalpene kom allerede med på jagt i vinters... 6-7 måneder gammel må siges at være ret tidligt. Men det var gået forrygende da den både søgte fint - tog stand, apporterede når han fik chancen.
Det er så ikke lige det man vil anbefale med en hvalp men det er ejer klar over og har ikke presset ham. 
Nu ville han så have været gået i gang med at træne med ham for at holde ham igang - men desværre... det må vente. 

Anyway er det herligt at få så fine tilbagemeldinger. Selv udseendet på dem ser ud til at komme med som bonus. En har haft en langsom udvikling af brystkassen men han er ved at rette sig nu. 

----------------------
Frida vokser pænt. Og hun trives fint og er glad og fornøjet.
Så hun får nogle opgaver at løse - men emner der er lagt her og der pg så må hun bruges næsen. 
Hun elsker bare at apportere og syntes det er fantastisk at skulle lede uden fagter og dirigering. Jeg lægger bare armene over kors og så ved hun der er mere.
I går lagde jeg 15 æg ud og det var jo noget nyt. Alle 15 kom hjem uden det knaste så hun fik velfortjente guffere.

Begge er med ude på lufteture hver dag. Frida for motionen - Lotto for jeg råbe mig hæs. Jeg tvivler på hun er blevet smådøv - det er nok mere det at Frida "fylder" pt og så mener hun at hun bestemmer selv. Vi kommer dog hjem samtidig hvergang men det er lidt irriterende med den gamle dame. 

Der er sat hvalpefoder på kostplanen i dag. Nu er det 6 uger hun er henne og så skal der spædes op.
Det er svært at spå hvad hun kunne finde på at lægge ned men der gættes livligt - endda helt op til 14 .... og DET sker bare ikke.  🤨
Det bliver spændende om nogen rammer.

Det er en underlig tid. Man ser så at sige ikke en levende sjæl.
Jeg er godt nok glad for jeg har de 2 dejlige hunde Weimaraneren er som selskab. Uden dem er jeg ikke sikker på denne isolation havde været så morsom at komme igennem.April

Frida blev scannet den 17. og vi så "bobler" med det samme og dyrlægen mente der var en del i hende. Min dyrlæge er ikke tilhænger af at skulle tælle og det er i første omgang også fløjtende ligegyldigt. Frida har allerede synlig mave - æder som et tærskeværk, stjæler alt spiseligt af alle produkter inden for nå højde - så der er slet ingen tvivl om der er flere end et par stykker.

Med det sagt kan der dersværre også gå noget galt - at tæven absorberer hvalpe fx - men det er så ikke i tankerne og heller ikke noget jeg har oplevet før.

Nu kommer de 5 lange uger - og der bliver naturligvis passet ekstra godt på Frida med både foder og motion.

Så fik jeg en mail i dag. Dittos "tyske" søster er død efter kort tids sygdom.

Dear Karin,

we were sad loosing Dea last September. In the last weeks before dead she ate and drank 3 times more than normal and lost weight one kg after the other since few days. We had no chance to save her life.

But we were absolutly satisfied, glad and proud, to have had such a qualified hunting-dog, lovely mother for her puppies and with such a good character. Dea`s fantastic genes are the basic for our breeding "Zwinger vom Emstal". Dea´s daughter Cora is the most sucessful dog we ever had. Greta, one daugther of Cora, ist the next where we explain a litter.

Look at the pictures under www.weimaraner-kurzhaar.com

Thanks a lot for this beautiful dog which we will never forget during our life.

In the future all the best for your health and further great sucess littering

"Hot Shoots-Weimaraner".

Yours

Wilhelm und Giesela Krümpel

Weimaranerzucht "vom Emstal"

R.I.P. Dea

--------------------------------------------------------------------------------------------

I dag var vi en tur nede på jagten. Pia fik sat fodertårne ud og fyldt korn på mens jeg dovnede rundt med de 3 grå over marken.
AG var med så Trine fik også lidt frisk luft.
Men damerne nød det i fulde drag. I skrubbet kom der en fasan op - der stod en hund men hvad der skete kunne jeg ikke se.
Lotto kom tilbage imens de andre 2 valgte at skrue ned for høreapperatet for at jagte rundt selv. Først da trillefløjten nærmede sig diskanten kom de damer retur.
Resten af turen "fulgtes" vi ad - dem i søg og mig balancerende mellem vandpytter.

Jubiis mave vokser nu og hun er også blevet mere bred. Hun har det der specielle blik i øjnene - kniber dem havlt i og de følger mig over alt. Jeg glæder mig vildt til de små grå kommer til verden.

Ditto er oven på igen - sådan da. Jeg tror jeg glemmer lidt at hun er blevet en ældre pige. Men når hun er ude er hun i hopla så jeg er ikke så bekymret mere.

Lotto skal igang med genopfriskning af lydighed og vi er så småt gået igang igen.

------------------------------------------------------------------------------------------

En tur til dyrlægen i dag var en af de bedre. Jubii blev scannet og der var fine små "bobler" i livmoderen 🙂
Så ja - inden januar går på hæld skulle her gerne ligge en rede fuld af små grå.

Svaret på gødningsprøven var også fin - ingen lunge/hjerteorm og ingen Gardia blev fundet. Så alt i alt en perfekt dag der ikke kunne ønskes bedre.

Jubii er da ved at få lidt mave, men som så mange andre førstegangs drægtige tæver er der ikke meget at se endnu.
Hun gik fra kosten for første gang i går og det er normalt for mine hunde og et tydeligt bevis på der er noget i "gære". Så nu skal der kræses for den vordende mor mens jeg får flere rynker af bekymringer.

Stuen bliver møbleret rundt - så får Jubii og hvalpene "tv-stuen" og os mennesker den bedst tænkelig udsigt til dem. Planen er dog hun skal føde på 1. salen i fred og ro og være der de første 7-10 dage. Ingen besøg i den tid til hende og hvalpene.

Ditto har fået endnu en ny ide - hun stjæler med arme og ben i forvejen - men nu lægger hun sig oven på AG så denne ligger i spænd alt imens Ditto hugger hvad der ligger på bordet af spiseligt.
Det er de 2 ikke helt enige om, så der er dømt krig de 2 imellem pt.

Lotto er forbavsende rolig selvom hun ikke har været ude længe. Det er håbløst pt desværre, for jeg ser både agerhøns og fasaner luske rundt om huset. Det må der rådes bod på når frosten kommer igen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Det var en pæn lang tur til Randers - kun for at finde ud af bilen var efterlyst og havde pænt mange mangler. Så jeg kom hjem uden.

Imellem snedyngerne har jeg så fået en aflagt karet, der stod stille da vejen var blokket af sne og den havde spejlblanke dæk på. Det er fikset nu - så nu skal de grå og jeg ihvert tilfælde på tur!

Løbetiden er overstået. Jubii ser drægtig ud ... hun vil blive scannet på tirsdag for jeg kan bare ikke vente denne gang.
Ditto begyndte at drikke vand i litervis og skulle ud en gang i timen. Afsted til dyrlæge med hende. Jeg troede jo det værste, sukkersyge - det var så en lille blærebetændelse hun blev sat i behandling for med det samme. Allerede 24 timer senere vendte billedet og hun er helt okay igen.

Dyrlægen fortalte der er enormt mange tilfælde af lungeorm pt så jeg tager prøver med af alle 3 på tirsdag. Heller være på den sikre side.

------------------------------------------------------------------------------------------

Så er sneen kommet. Det bryder vi os nu ikke om.
Markerne er "forsvundet" og det bliver vanskeligt at komme nogen steder.

Min bil har været kaput nogle måneder nu men i morgen skal jeg så hente en "ny" gammel bil i Randers. Peter og Else (Flika) har været så enormt søde at tage hen og kikke på den og Peter har sagt god for den. Nøøøj jeg glæder mig! Og så kan jeg komme afsted med alle tøserne - det trænger de virkelig til.

Jubii blev parret med Falco for små 10 dage siden. Det er slet ikke til at holde ud at gå og vente. Det ender nok med at scanne hende - men der går jo endnu en rum tid.

Alle 3 har været højløbske inden for en uge. Jeg må nok tilstå at det er en urolig affærde. Et langt gråt "tog" blokkerede alle steder man ville gå .. men nu er det da overstået.

Måske det bliver til lidt jagt inden året går på hæld - vi får at se

Prida og Punktum - 3½ år gamle

Nyeste kommentarer

23.10 | 03:37

Hejsa Mads Der går minimum et år. Men du er velkommen til at...

22.10 | 09:05

Hvornår forventes der hvalpe?

14.05 | 16:46

Hej Karin Kan vi være heldig at blive skrevet op til en hvalp hos dig? V...

12.03 | 20:04

Kære Karin Du skulle vel ikke snart have hvalpe? Jeg vil meget gerne s...